ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη – Κορωνοϊός: Τα σημεία που πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests σήμερα, Τετάρτη

Και σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Κρήτης, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests για όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, οι ΚΟΜΥ θα βρίσκονται:

  • Χανιά: Στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης, στην οδό Κυδωνίας 29, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στον αύλειο χώρο του 1ου Κέντρου Υγείας Χανίων (λεωφόρος Καραμανλή 99) από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ. και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ταυρωνίτη από τις 9:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
  • Ρέθυμνο: Στον Δημοτικό Κήπο, στην Ηγουμένου Γαβριήλ, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
  • Ηράκλειο: Στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας από τις 8:30 π.μ. έως τις 7:45 μ.μ., στο Isobox του προαυλίου της 7ης Υ.ΠΕ. από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στο κοινοτικό κατάστημα του Μάραθου από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στην αίθουσα της Κοινότητας Δαφνών από τις 9 π.μ. έως τις 10:30 π.μ., στο Ιατρείο Βενεράτου από τις 11 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ., στην αίθουσα της εκκλησίας στην Αυγενική από τη 1 μ.μ. έως τις 2 μ.μ. και στο ΚΑΠΗ Καστελίου από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
  • Λασίθι: Στο παλιό δημαρχείο Αγίου Νικολάου από τις 8:30 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους στα σημεία όπου θα διενεργηθούν τα rapid tests να φορούν μάσκα, να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

 

Έκρηξη +184% στο ιικό φορτίο

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις δώδεκα (7/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ την εβδομάδα 19 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη (12-18 Σεπτεμβρίου). Μεταξύ αυτών ο Άγιος Νικόλαος και τα Χανιά. Παράλληλα, πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρεις από τις δώδεκα (3/12) περιοχές και σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (+398%), στον Άγιο Νικόλαο (+184%), στη Λάρισα (+49%), στον Βόλο (+46%) και στη Θεσσαλονίκη(+34%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στα Χανιά (+23%) και στα Ιωάννινα (+27%).

Πτωτικές τάσεις, οι οποίες όμως ήταν οριακές, παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα (-26%), στην Αλεξανδρούπολη (-22%) και στο Ηράκλειο (-11%).

Σταθεροποιητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-9%) και στην Αττική (-6%).

 

Από 3 Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί – Ήρθαν τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Με χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5. Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης άνοιξε χθες το απόγευμα, ενώ οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ