ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη – Κορωνοϊός: 142 εμβολιαστικά κέντρα στο νησί

Καθ’ όλα έτοιμη είναι η 7η ΥΠΕ Κρήτης ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού κατά της covid 19, όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη η διοικήτριά της κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, στην Κρήτη θα λειτουργήσουν 142 εμβολιαστικά κέντρα, (41 σε δομές Υγείας και 133 που θα τεθούν στην διάθεση των πολιτών).

Όπως είπε η κ. Μπορμπουδάκη πρόκειται για το μεγαλύτερο επιχειρησιακό σχέδιο στην Ελλάδα από την ίδρυση του ΕΣΥ με την 7η ΥΠΕ να βρίσκεται εν αναμονή των οδηγιών που θα δώσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εξετάζεται -είπε η κ. Μπορμπουδάκη- και η τελευταία λεπτομέρεια καθώς η διανομή του εμβολίου αποτελεί την  σημαντικότερη πρόκληση στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η άυλη συνταγογράφηση αναμένεται να λειτουργήσει σαν ψηφιακή λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αρχικά μέσα στον πρώτο μήνα, θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί στα κέντρα που θα λειτουργήσουν εντός των νοσοκομείων και θα ακολουθήσει – μέσα σε διάστημα τριών μηνών – ο γενικός πληθυσμός από τα υπόλοιπα 133 εμβολιαστικά κέντρα.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους.

Αν υπάρξει ανάγκη αύξησης των εμβολιαστικών κέντρων υπάρχει η δυνατότητα ν’ αναπτυχθούν επιπλέον κέντρα.

Τέλος όπως ανέφερε η κ. Μπορμπουδάκη, υπάρχει επάρκεια σε tests, καθώς η 7ης ΥΠΕ Κρήτης έχει στην διάθεσή της 20.000 rapid tests για την ανίχνευση του ιού.

Μόνο στα νοσοκομεία του νησιού από την 1η του περασμένου Φλεβάρη έχουν διενεργηθεί 21.618 tests, ενώ οι κινητές μονάδες υγείας, από τις 29 του Μάη έχουν διενεργήσει 60.552 ελέγχους με rapid tests.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ