ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Κλιμακώνουν των αγώνα τους φορείς και εργαζόμενοι για ένα καλύτερο ΕΣΥ

Τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Κρήτη συσπειρώνουν φορείς και σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία και σε άλλους κλάδους.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα για την υγεία για τον καλύτερο συντονισμό των τοπικών δράσεων όπως αποφάσισε το Σάββατο το συντονιστικό όργανο που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό ενώ προγραμματίζεται και απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στις 30 Νοεμβρίου.

Όλη η ανακοίνωση: 

“Η παγκρήτια συνάντηση για την υγεία πραγματοποιήθηκε στις 18/11/23 με συμμετοχή πολιτών και υγειονομικών από όλο το νησί.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα προβλήματα είναι ίδια στα Νοσοκομεία της Κρήτης όπως και σε όλη την Ελλάδα, με τα περιφερειακά νοσοκομεία, να προηγούνται στο στάδιο της κατάρρευσης. Το ζήτημα τη υγείας μας αφορά όλους. Είναι φανερό από τις μεγάλες κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή στο Ρέθυμνο στην Ιεράπετρα στη Σητεία και πρόσφατα στο Ηράκλειο για την υπεράσπιση του Βενιζέλειου.

Οι πρόσφατες επισκέψεις του υπουργού υγείας Μ. Χρυσοχοΐδη στο Βενιζέλειο και στο νοσοκομείο της Σητείας, ακριβώς τις ημέρες των κινητοποιήσεων, φανερώνει τη σκοπιμότητα αυτών των επισκέψεων. Δεν αρκούν όμως οι «διπλωματικές» δηλώσεις για να ειρηνεύσουν τα πνεύματα ούτε οι προσωρινές λύσεις «μπαλώματα», που υιοθετούνται εδώ και χρόνια. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις, χρειάζεται να ξαναγίνουν τα νοσοκομεία ελκυστικά, να λειτουργούν με ασφάλεια και να παρέχουν αξιοπρεπή και ποιοτική φροντίδα υγείας.

Η πολιτική που εφαρμόζεται έχει ξεκάθαρο στόχο την ιδιωτικοποίηση και την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και για να επιτευχθεί αυτό περνάμε ήδη, αναπόφευκτα , από το στάδιο της πλήρους απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Για να το αντιμετωπίσουμε χρειάζεται ο αγώνας μας να έχει συσπείρωση, ενότητα και επιμονή. Στα πλαίσια των ανωτέρω αποφασίζουμε:

  • Τη δημιουργία Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα για την Υγεία, με σκοπό το συντονισμό των επιμέρους τοπικών δράσεων
  • Τη στήριξη της απεργία της ΟΕΝΓΕ με τοπικές δράσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη της Κρήτης στις 30/11″.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ