ΚΡΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη – Καύσιμα: Έσπασε το «φράγμα» των 2 ευρώ η βενζίνη στο νησί – Τσουχτερές οι τιμές στις τουριστικές περιοχές (βίντεο)

Με τη τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει σε πολλά πρατήρια τα 2 ευρώ την απόγνωσή τους εκφράζουν οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων. Υπομονή και ελπίδα για μείωση των τιμών οπλίζονται και οι οδηγοί καθώς για τους περισσότερους από αυτούς η μείωση των διαδρομών τους καθίσταται αδύνατη.

Σε σταθερή ανοδική πορεία κινούνται οι τιμές των καυσίμων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με τη βενζίνη πλέον σε πολλές περιοχές να ξεπερνάει τα 2 ευρώ το λίτρο η απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων! Οι εκδρομείς επιστρέφουν σιγά – σιγά και έρχονται αντιμέτωποι με τον «καύσωνα» των τιμών.

Οι τιμές αγοράς είναι αυτές που καθορίζουν και τις τιμές πώλησης, ξεκαθαρίζουν οι πρατηριούχοι, αφού έχει επιβληθεί πλαφόν από το κράτος στις τιμές κέρδους τους και δεν επηρεάζουν αυτοί τις ανατιμήσεις. Πάγιο αίτημα τους παραμένει η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές όπου οι τιμές των καυσίμων είναι ιδιαίτερα τσουχτερές.

Επιτακτική είναι η ανάγκη λήψης μέτρων όσον αφορά τη τιμή των καυσίμων, καθώς ο Σεπτέμβρης αναμένεται δύσκολος οικονομικά για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ