ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Η θάλασσα υποχωρεί – Ανησυχία στους κατοίκους! (φωτογραφίες)

Έντονη ανησυχία εκφράζουν κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, οι οποίοι παρατηρούν τη θάλασσα να υποχωρεί, σε πολλές περιπτώσεις για 10 μέτρα!

Το φαινόμενο παρατηρείται τόσο στην Αμμουδάρα και την Ιεράπετρα (από όπου και οι φωτογραφίες), όσο και στη Σητεία και τη Σταλίδα και οι ανησυχίες επικεντρώνονται σε πιθανό προμήνυμα μεγάλου σεισμού, με φόντο και τον πρόσφατο στην Ελασσόνα!

Περιοχή Μαχαιρίδη Ιεράπετρα φωτο: Pantelis Sariklakis (Μετεωκρήτες)
Περιοχή Μαχαιρίδη Ιεράπετρα φωτο: Pantelis Sariklakis (Μετεωκρήτες)
Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του Μανώλη Ας)ργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ο Γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χαράλαμπος Φασουλάς, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, κάνοντας λόγο για άμπωτη.
Η θάλασσα τραβήχτηκε μέσα τουλάχιστον 8 μέτρα (φωτο Athina Gouskou ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ)
Η θάλασσα τραβήχτηκε μέσα τουλάχιστον 8 μέτρα (φωτο Athina Gouskou ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ)

“Ανάλογες αναφορές υπάρχουν και σε Χαλκιδική, Σαμοθράκη, Καβάλα, και Σίφνο. Είναι ένα μετεωρολογικό φαινόμενο, το οποίο ίσως να οφείλεται στην ευθυγράμμιση των πλανητών σε σχέση με τη Γη, ενόψει της ισημερίας στις 21 Μαρτίου’, είπε

Το φαινόμενο παρατηρείται κάθε χρόνο, αυτό που διαφοροποιείται είναι η έντασή του, που ίσως να οφείλεται στις υψηλές πιέσεις στην ατμόσφαιρα, οι οποίες πιέζουν την επιφάνεια της θάλασσας.

Πάντως ο κ. Φασουλάς απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για προμήνυμα σεισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ