ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Φθηνότερο το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά “καίει” ακόμα τους καταναλωτές

Ξεκίνησε σήμερα και στην Κρήτη, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου Λυκούργο Σαμόλη, στην πόλη του Ηρακλείου και στην υπόλοιπη Κρήτη η τιμή του θα κυμαίνεται από 0,80 λεπτά το λίτρο, έως 0,82, δηλαδή από 800 έως 820 ευρώ ο τόνος.

Οπως είπε ο κ. Σαμόλης στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, η τιμή με την οποία ανοίγει η φετινή σεζόν, είναι μειωμένη κατά 23% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019, όπου το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν προς 1,05 λεπτά το λίτρο.

Στη συνέχεια όμως και λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών, εξαιτίας της πανδημίας, μειώθηκε και άλλο, φτάνοντας μετά τις παρατάσεις που έδωσε η κυβέρνηση για την προμήθειά του, να πωλείται προς το τέλος Μαΐου του 2020, προς 0,80 λεπτά το λίτρο.

Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών, επανέλαβε για μία ακόμη φορά, το αίτημα του κλάδου αλλά και των καταναλωτών για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ώστε όχι μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά γενικότερα τα καύσιμα, να πωλούνται πολύ φθηνότερα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που ανέφερε ότι εάν, υπήρχε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα μπορούσε να πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 280 ευρώ φθηνότερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ