ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Επείγουσα έκκληση για τον 13χρονο Χρήστο – Ιωάννη

Άμεση είναι η ανάγκη για έναν 13χρονο να υποβληθεί σε μια αρκετά δύσκολη και επίπονη χειρουργική επέμβαση στην Βοστόνη το κόστος της οποίας αδυνατεί να καλύψει η οικογένειά του.

Ο νεαρός Χρήστος – Ιωάννης αντιμετώπιζε πλήθος καρδιακών προβλημάτων από τη γέννηση του, ενώ σε ηλικία μόλις 2.5 ετών χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Αθήνας, αφού είχε διαγνωστεί με βαλβιδική και υποβαλβιδική στένωση αορτής προεγχειρητικά που είχε προκληθεί από υποβαλβιδική μεμβράνη η οποία δημιουργούσε στένωση στην υποβαλβιδική περιοχή της αορτής, σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα.

Ενώ τα χρόνια όμως περνούσαν και ο Χρήστος – Ιωάννης δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας φαίνεται πως υπήρξε μια υποτροπή, η οποία χρήζει άμεσης αντιμετώπισης στο εξωτερικό.

Όταν οι γονείς του μάλιστα έστειλαν όλα τα σχετικά έγγραφα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστόνης και στο Καρδιολογικό και Καρδιοχειρουργικό Τμήμα έλαβαν την απάντηση ότι θα χρειαστεί μια πρόσθετη αγγειοχειρουργική επέμβαση.

Για την επέμβαση το νοσοκομείο της Βοστόνης ενημερώνει πως μπορεί να προσφέρει μια «εκπτωτική τιμή» για την οικογένεια, που αφορά ασθενείς από το εξωτερικό, η οποία εκτιμάται στις 146.795 δολάρια, εφόσον δεν υπάρξει κάποια διαφορετική διάγνωση.

Η τιμή αφορά μόνο στην εγχείρηση και την παραμονή στο νοσοκομείο μετά από αυτή, ενώ η οικογένεια ενημερώνεται ότι θα χρειαστεί να παραμείνει στη Βοστόνη για περίπου 4 έως 5 εβδομάδες μέχρι την πλήρη ανάρρωση και την επιστροφή. Η οικογένεια ενημερώνεται παράλληλα πως εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε πρόσθετη ανάγκη ή οποιαδήποτε επιπλέον παρέμβαση, αυτή δεν περιλαμβάνεται στην τιμή των περίπου 140 χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πατρίς” οι γονείς και η οικογένεια του παιδιού βρίσκονται πλέον σε απελπισία, καθώς μέχρι τις αρχές Αυγούστου, η εγχείρηση θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί και απευθύνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει, να καταθέσει όποιο ποσό μπορεί στον αριθμό λογαριασμού 716369-0 στο όνομα πρώτου δικαιούχου Μηναδάκη Μαρίνα ή στο όνομα δεύτερου δικαιούχου Ινιωτάκη Χρήστου – Ιωάννη, της Παγκρήτιας Τράπεζας με iban λογαριασμού GR800 8700980000000007163690ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ