ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Bαριά πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε πελάτες και εργαζόμενους

Αμείωτη παραμένει η ένταση των ελέγχων από τα ελεγκτικά όργανα της τοπικής ΕΛΑΣ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού. Σε σύνολο 2.562 ελέγχων το τελευταίο 24ωρο είχαμε τις εξής παραβάσεις και πρόστιμα.

Στο Ηράκλειο, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε υπαλλήλους καφέ – μπαρ , 1  σε πελάτη super market καθώς και σε 2 υπάλληλους λαϊκής αγοράς. Στον ιδιοκτήτη ενός καφέ μπαρ επιβλήθηκε 15νθημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης και κόπηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ καθώς ένας πελάτης βρέθηκε χωρίς πιστοποιητικό νόσησης – στον πελάτη βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Στο Ρέθυμνο επεβλήθη ένα πρόστιμο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης καθώς δεν είχε φροντίσει να έχει αναρτημένη πινακίδα με τον μέγιστο αριθμό πελατών.

Στα Χανιά, επίσης για μη χρήση μάσκας, βεβαιώθηκαν συνολικά 7 παραβάσεις: 1 σε υπάλληλο εστιατορίου, 2 σε υπαλλήλους απασχολούμενους σε λιανικό εμπόριο και άλλες τέσσερις σε δύο σε πελάτες καφέ μπαρ καθώς και σε δύο εργαζόμενους σε αυτό. Στον ιδιοκτήτη του καφέ μπαρ επεβλήθη 15 ημέρες αναστολής της επιχείρησης και 5.000 ευρώ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ