ΚΡΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: Αυξημένο ενδιαφέρον επιχειρήσεων για ένταξη στη δράση “Ψηφιακή αναβάθμιση ΜΜΕ”

Ευρεία στάθηκε η συμμετοχή και αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον των Κρητικών επιχειρήσεων για ένταξη στη δράση “Ψηφιακή αναβάθμιση ΜΜΕ”, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης:

“Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης (Π.Ε.Σ. Κρήτης), με ιδιαίτερη αίσθηση ικανοποίησης, ενημερώθηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στην Δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ της περιφέρειας Κρήτης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020 με τη συμμετοχή 1.952 τοπικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του νησιού μας, από όλους σχεδόν τους κλάδους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ύψους 23.771.693,16€ που αιτούνται οι 1952 συνολικά κρητικές επιχειρήσεις, πολλαπλάσιος κάθε αντίστοιχης προσπάθειας σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας, παρά την αρνητική συγκυρία της Πανδημίας και την έντονη αβεβαιότητα για την πορεία του Τουρισμού και εν γένει της οικονομίας στη χώρα μας, καταδεικνύει, με τον πιο απόλυτο τρόπο, τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι επιχειρηματίες, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να επενδύουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται μπροστά μας.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, ασφαλώς, τον προσεκτικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό μιας Δράσης, η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων και για αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, τη Διεύθυνση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε. Π. Κρήτης, την Αναπτυξιακή Κρήτης και κυρίως τα στελέχη των υπηρεσιών αυτών που με αξιοσημείωτο ζήλο, εν μέσω καραντίνας, προκήρυξαν και υποστήριξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης.

Η ευρεία συμμετοχή και το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον των Κρητικών Επιχειρηματιών δημιουργεί σε όλους μας την ευθύνη να ανταποκριθούμε και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξης τους, συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στην διευκόλυνσή τους τις δύσκολες ημέρες που θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ