ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αποθήκη φιαλών υγραερίου… μέσα σε κατοικημένη περιοχή

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα κατοίκων της Φοινικιάς, η κατασκευή στην περιοχή αποθήκης φιαλών υγραερίου, μία ανάσα από σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται απλώς για μία αποθήκη φύλαξης υγραερίου, αλλά ισχυρίζονται ότι πρόκειται να κατασκευαστεί μονάδα εμφιάλωσης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε κάτοικος της περιοχής, οι υπόλοιποι κάτοικοι ανησυχούν διότι η υπό κατασκευή επιχείρηση βρίσκεται πέντε μέτρα από τρεις επιχειρήσεις και 5 – 6 μέτρα μακριά από σπίτια. Ο ακροατής υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι έχει γίνει εγγραφή διαμαρτυρία ωστόσο η διαδικασία προχωρά κανονικά.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το συγκεκριμένο οικόπεδο στο οποίο επιχειρείται να κατασκευαστεί η συγκεκριμένη αποθήκη δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενώ η ανησυχία τους γίνεται εντονότερη καθώς νότια και παραπλεύρως του οικοπέδου σε απόσταση περίπου 5 μέτρων από την υπό ίδρυση επιχείρηση, στεγάζεται και λειτουργεί μεγάλη βιομηχανία ξυλείας και επίπλου αλλά και άλλες επιχειρήσεις όπως επεξεργασία μαρμάρου και πρατήριο υγρών καυσίμων!

Η πληροφορία ότι θα κατασκευαστεί αποθήκη με φιάλες υγραερίου έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων που  υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου έχει πιθανότητες αυξημένες επειδή το πυροθερμικό της φορτίο είναι πάρα πολύ μεγάλο λόγω της φύσης της αλλά σε περίπτωση πυρκαγιάς ακόμα και σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση στην περιοχή η πιθανότητα μετάδοσης της στην απέναντι υπό ίδρυση επιχείρηση είναι πάρα πολύ μεγάλη, όπως έγινε σε εργοστάσιο αποθήκες ξυλείας στην ίδια περιοχή πριν από μερικούς μήνες.

Να σημειωθεί ότι το θέμα συζητείται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα (20/03), όπου το παρών θα δώσουν κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ