ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αναζητούν γιατρό χωρίς αποτέλεσμα – Διαμαρτυρίες για τα ηλεκτρονικά ραντεβού σε νοσοκομείο του νησιού

Ποτέ δεν ήταν πολύ εύκολο να κλείσεις ραντεβού στα νοσοκομεία του Ηρακλείου για να σε δει γιατρός ή να κάνεις εξετάσεις, ωστόσο στις μέρες μας η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη.

Οι πολίτες ψάχνουν γιατρούς και δεν βρίσκουν.

Η ζήτηση των υπηρεσιών υγείας έχει αυξηθεί κατακόρυφα ,τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα ,ωστόσο η πλειοψηφία των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν, απευθύνονται στο ΕΣΥ για να εξυπηρετηθούν.

Μπορούν όμως να καλυφθούν οι ανάγκες τους;

«Δύσκολα και με πολύμηνη καθυστέρηση», υποστηρίζει ο κ. Νίκος Λαθουράκης Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ο οποίος επεσήμανε ότι για παράδειγμα μια αξονική στεφανιογραφία μπορεί να προγραμματιστεί μετά από 6 μήνες.

Καθυστερήσεις υπάρχουν για σειρά εξετάσεων όπως είναι οι υπέρηχοι και οι αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες, αλλά και για ραντεβού με γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων όπως είναι οι ενδροκρινολόγοι, οι καρδιολόγοι, οι οφθαλμίατροι.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες του κόσμου για το ΠΑΓΝΗ, όπου από τον περασμένο Δεκέμβριο, τα ιατρικά ραντεβού κλείνονται ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Λαθουράκη, ο Ιατρικός Σύλλογος έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από πολίτες που δεν μπορούν να βρουν καθόλου ραντεβού, γιατί φαίνονται όλα κλεισμένα.

Ο Σύλλογος έστειλε επιστολή στην διοίκηση του ΠΑΓΝΗ γνωστοποιώντας της τις διαμαρτυρίες ,ενώ ζητά να ληφθούν μέτρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Να επισημάνουμε ,τέλος, ότι αν η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ήταν σωστά οργανωμένη, έπαιζε τον ρόλο της και λειτουργούσε ικανοποιητικά, δεν θα απευθυνόταν όλος αυτός ο κόσμος στα νοσοκομεία που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ