ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αντιδράσεις και προβληματισμοί για τις παράνομες αποστάξεις

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με το παράνομο αποστακτήριο που αποκάλυψε έρευνα του ΣΔΟΕ στο Ηράκλειο, έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις και προβληματισμοί.

Πρόκειται για αποστακτήριο, που παρήγαγε και διέθετε μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών και το οποίο εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, από κοινού με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Το αποστακτήριο, το οποίο λειτουργούσε μέσα σε σπίτι, σε χωριό του νομού Ηρακλείου, διέθετε μεγάλες ποσότητες αλκοολούχου ποτού, με παράνομο εξοπλισμό εμφιάλωσης και τυποποίησης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 490 λίτρα άγνωστου αλκοολούχου ποτού αλκοολικού βαθμού 40%, 13.500 λίτρα αλκοολούχου μίγματος σε ζύμωση, που χρησιμοποιείτο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή του παράνομου αλκοολούχου ποτού, επαγγελματικά μηχανήματα και άλλα συστήματα παραγωγής.

Σχηματίστηκε δε, δικογραφία εναντίον δύο ατόμων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου παραδοσιακών αποσταγματοποιών τσικουδιάς Ν. Λασιθίου, Γιάννη Καναβάκη, “ο παραβάτης είναι γνωστός και πρέπει να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Ηρακλείου και θα έπρεπε το θέμα να τεθεί στην Ομοσπονδία, όπως και ν’ ανασταλεί η ιδιότητα του μέλους, τουλάχιστον έως ότου εξεταστεί η υπόθεση.

Επίσης την ντροπή του ως Κρητικός και ως άνθρωπος εκφράζει μέσω επιστολής του, ο Ομότιμος καθηγητής του ΕΛΜΕΠΑ, Δημήτρης Λυδάκης, γιατί όπως αναφέρει – μεταξύ άλλων – επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για τις παράνομες αποστάξεις.

Διερωτάται μάλιστα τι κάνουν οι αποσταγματοποιοί για να προστατεύσουν την φήμη της Κρήτης, αλλά και τα συμφέροντα των μελών του συλλόγου τους.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ