ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Aλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες 48 ώρες

Με τη θερμοκρασία να πέφτει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα το βράδυ της Δευτέρας σε αρκετές περιοχές της Κρήτης και κυρίως στα ορεινά τμήματα, καλές, αναμένονται σε γενικές γραμμές, οι καιρικές συνθήκες αύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με τις προγνώσεις, μόνο στα βόρεια τμήματα του νησιού αναμένονται κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να διατηρηθούν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες περιοχές και αστικά κέντρα, ενώ το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από τους 18 βαθμούς Κελσίου στην ενδοχώρα και τις ορεινές περιοχές του νησιού. Σύμφωνα με την πρόγνωση η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τμήματα του νησιού και 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νότια τμήματα.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, επανέρχεται το βόρειο ρεύμα με μία τάση ενίσχυσης, ενώ και η ψυχρή αέρια μάζα, που κατέρχεται στο νησί, αναμένεται να κάνουν πρόσκαιρη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού και να ρίξουν τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα.  

Ειδικότερα, την Τετάρτη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες νεφώσεις, ενώ δεν αναμένονται κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 4 Μποφόρ, ενώ αναμένεται τις απογευματινές ώρες η ενίσχυση του βορείου ρεύματος. Οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν τουλάχιστον έως δύο βαθμούς Κελσίου και στην μέγιστη και την ελάχιστη τιμή τους.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Λέκκα, κορυφώνεται η ενίσχυση του βορείου ρεύματος, έτσι προβλέπονται αρκετές νεφώσεις στα βόρεια τμήματα του νησιού, με την πιθανότητα βροχής, πολύ περιορισμένη και μόνο σε ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από 4 έως 6 Μποφόρ, ενώ στα νότια θα φτάσουν και τα 5-6 Μποφόρ, ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση, κατά τόπους οι μέγιστες εντάσεις θα φτάνουν και τα 7 Μποφόρ.

Μάλιστα, οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, αναμένεται να προκαλέσουν κυματισμό στο βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού, έτσι θα καθιστούν δύσκολα προσβάσιμες τις θάλασσες και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως από τους λουόμενους.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο με την ελάχιστη από τους 18 βαθμούς Κελσίου στις ορεινές περιοχές, να πέφτει στους 10, ενώ οι μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή, με σταδιακή ωστόσο υποχώρηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το Σαββατοκύριακο προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να πνέουν πιο εξασθενημένοι και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά φθινοπωρινά επίπεδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ