ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρίσιμο για τον τουρισμό της Κρήτης το πρώτο 20ήμερο του Ιουλίου

Κρίσιμο για τον τουρισμό της Κρήτης θεωρείται το πρώτο 20ήμερο του Ιουλίου με τα προβλήματα της ρευστότητας και των χαμηλών πληροτήτων να πρωταγωνιστούν και να διαφαίνεται ότι η  χρονιά είναι χαμένη για τον ελληνικό τουρισμό και την Κρήτη ειδικότερα.

Σοβαρό θέμα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που ζουν με την αβεβαιότητα για το αν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους ή όχι.

Στην Π.Ε Ηρακλείου οι εποχικοί εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού πλησιάζουν τις 30.000 με τους περισσότερους απ’ αυτούς να μην έχουν ενημερωθεί για το αν θα επιστρέψουν στην εργασία τους και να μην έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ εδώ και 8 μήνες.

Για την ώρα, περιμένουν να  ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ποια ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν τελικά και ποια όχι, πράγμα που θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθεί φέτος ο τουρισμός.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο πρόεδρος του Σωματείου  ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης ανέφερε ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί του αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης και ότι θα προτείνει στο αποψινό διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, την  δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης.

Την προσπάθεια αυτή χαιρετίζουν κι άλλα συμβούλια από τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά οι συνάδελφοι τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Ο κ. Κοκολάκης επανέλαβε πως πρέπει να γίνει η επαναπρόσληψη όλων των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων που εργάστηκαν την προηγούμενη τουριστική περίοδο

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος του σωματείου τουριστικών λεωφορείων “ ΕΡΜΗΣ” Σταύρος Σεραφειμίδης, τονίζοντας ότι όλοι έχουν φτάσει στα όριά τους, εκφράζοντας φόβους κοινωνικής έκρηξης από την κατάσταση όπως  αυτή έχει διαμορφωθεί.

Επιτακτική γίνεται η ανάγκη  να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα , καθώς η υπομονή όλων των εργαζόμενων στον κλάδο του τουρισμού  έχει εξαντληθεί.”