ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρατήσεις: Από τον “παγωμένο” Μαϊο στο “θερμό” Σεπτέμβριο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας για όλες τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), στην οποία ο καθένας μπορεί να βρει το ιδανικό ξενοδοχείο, να κλείσει τις διακοπές του και να έρθει σε επαφή με άλλους παραθεριστές, η οποία αντλεί από μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 8 εκατομμύρια αξιολογήσεις ξενοδοχείων, η Ελλάδα στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019, πέτυχε αύξηση κρατήσεων 8%, αύξηση διανυκτερεύσεων 5% και αύξηση εσόδων 9%!

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι φέτος υπήρξε αύξηση της τιμής του πακέτου, όπως άλλωστε προκύπτει και από την αύξηση της Μέσης Δαπάνης, που αποτυπώνει η Τράπεζα Ελλάδος.

Από τα στοιχεία επίσης προκύπτει, ότι μετά τον «παγωμένο Μάϊο», σε κρατήσεις, οι επόμενοι μήνες είχαν πολύ υψηλά διψήφια ποσοστά αυξήσεων στις κρατήσεις, δικαιώνοντας όσους επιχειρηματολογούσαν για αύξηση των last minute κρατήσεων, που θα ισοστάθμιζαν τις μέχρι τότε απώλειες.

Οι προορισμοί

Στο επίπεδο των επιμέρους προορισμών, η Κρήτη εμφανίζει αύξηση κρατήσεων στο 8μηνο 8%, η Ρόδος 11%, η Κως 8%, η Κέρκυρα 11%, η Πελοπόννησος 32%, ενώ από τους μεγάλους προορισμούς μόνο η Χαλκιδική είναι στα «κόκκινα», με -13%.

Κρατήσεις: Από τον "παγωμένο" Μαϊο στο "θερμό" Σεπτέμβριο!

Πηγή: money-tourism.gr