Γεύση - Ψυχαγωγία

Κουκόφαβα η Κρητικιά! Μια… άγνωστη νοστιμιά

Για τους λάτρεις της φάβας, εδώ σας έχω την φάβα της Κρήτης που βρήκα στο Crete mou!

Πήρα και ένα μάτσο ξερή ρίγανη από το Αμάρι, ανθό αλατιού από την Γραμβούσα και ένα αγουρέλαιο που μοσχομύριζε φρεσκάδα!

Τα συγκεκριμένα κουκιά δεν θέλουν μούλιασμα γιατί είναι ξεφλουδισμένα!

Υλικά

1/2 πακέτο

1 φλ. λάδι

4-5 φλ. νερό

1 ξερό κρεμμύδι

αλάτι Crete mou

Για το γαρνίρισμα

Ρίγανη σε μάτσο

1 ξερό κρεμμύδι

Αγουρέλαιο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε την κουκόφαβα και την βάζουμε σε μία κατσαρόλα με παγωμένο νερό. Το νερό πρέπει να την σκεπάζει. Κόβουμε ένα κρεμμύδι στα τέσσερα και το προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά την φάβα μας και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Όταν τα κουκιά λιώσουν εντελώς (περίπου 45 λεπτά) η φάβα είναι έτοιμη. Αλατίζουμε και την αφήνουμε να πιεί τα περιττά ζουμιά της. Την βάζουμε σε μία πιατέλα και περιμένουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο και ξερό κρεμμύδι!

 




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ