ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Τα υφιστάμενα μέτρα στις χώρες της Ευρώπης

Η Ευρώπη στο κόκκινο, το δ’ κύμα της πανδημίας εν εξελίξει, οι ΜΕΘ ανά την ήπειρο γεμάτες και οι Ευρωπαίοι υπό την αγωνία της επόμενης μέρα. Οι αριθμοί κρουσμάτων ανά κράτος σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με τις κυβερνήσεις να μην έχουν άλλη επιλογή από την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων.

Ειδικότερα, από σήμερα, η Αυστρία κατέστη και επίσημα η πρώτη χώρα που προχώρησε σε ολικό lockdown, με την Γερμανία παράλληλα να προβαίνει στην λήψη έκτακτων μέτρων αναφορικά με τους ανεμβολίας του πολίτες της, χωρίς για την ώρα να υπάρχει στο τραπέζι η προοπτική εφαρμογής καθολικών μέτρων κατά του ιού.

Την ίδια ώρα, μέτρα ανάλογου χαρακτήρα αρχίζουν να υιοθετούν όλο και περισσότερες χώρες ανά την ήπειρο, επί παραδείγματι, η Ελλάδα, η οποία από σήμερα ξεκίνησε την εφαρμογή μέτρων προς περιορισμό των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές χώρες είναι η κάτωθι:

Ολικό lockdown: Αυστρία

Μερικό lockdown: Ολλανδία

Περιορισμούς στους ανεμβολίαστους: Ελλάδα, Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία

Υποχρεωτική τηλεργασία: Ιρλανδία, Βέλγιο

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Ελβετία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λετονία, Φινλανδία, Δανία, Εσθονία

Υποχρεωτική μάσκα: Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία, Ουγγαρία

Άλλοι περιορισμοί: Ην. Βασίλειο, Νορβηγία, Σουηδία

Έντονα επεισόδια σε Βέλγιο, Ολλανδία και Αυστρία

Μεγάλα επεισόδια έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες, όπου δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν εναντίον των πιστοποιητικών εμβολιασμού και του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από την εστίαση και τη διασκέδαση.

Στην Ολλανδία, παράλληλα, στην πόλη Enschede σημειώθηκαν συγκρούσεις για τρίτη διαδοχική νύχτα, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να επιβάλλει μερικό lockdown.

Ενώ στην Αυστρία, η οποία από τα μεσάνυχτα βρίσκεται σε καθεστώς ολικού lockdown, για τέταρτη φορά από την αρχή της πανδημίας, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Καθώς η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε οργή σε αρκετούς πολίτες, οι οποίοι την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βιέννη και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ