ΚΡΗΤΗ

Κορωνοϊός: Σ’ αυτόν τον Δήμο της Κρήτης έχει εμβoλιαστεί το… 15%!

Ο δήμος Σητείας μπορεί να βρέθηκε στο … μάτι του κυκλώνα με συρροές κρουσμάτων κορωνοϊού ωστόσο τα δεδομένα στην περιοχή έχουν αλλάξει άρδην.

Τα κρούσματα έχουν σχεδόν μηδενιστεί και η αποκλιμάκωση δημιουργεί αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα. Καθοριστικός παράγοντας είναι η πορεία των εμβολιασμών.

«Μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί άψογα οι εμβολιασμοί. Έχουν γίνει στη Σητεία 3.000 εμβολιασμοί που αποτελούν το 15% του πληθυσμού του δήμου», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας και διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου της περιοχής Γιάννης Κατσαράκης.

Εκτιμάται μάλιστα πως ο αριθμός θα αυξηθεί αισθητά καθώς από τις 16 Μαρτίου οι πολίτες δεν θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στον Άγιο Νικόλαο όπου λειτουργεί το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Οι πιέσεις προς την πολιτεία απέδωσαν καρπούς και από την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο Σητείας.

«Το γεγονός ότι έπρεπε οι πολίτες να μετακινηθούν στον Άγιο Νικόλαο όπου λειτουργούσε το μοναδικό, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, εμβολιαστικό κέντρο λειτουργούσε αποτρεπτικά.

Ωστόσο τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Πλέον δημιουργείται εμβολιαστικό κέντρο και στη Σητεία ώστε να προχωρήσει ακόμα καλύτερα η διαδικασία», πρόσθεσε ο κ.Κατσαράκης.

Μάλιστα, το ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην περιοχή μπορεί να διαμορφώσει διαφορετικά δεδομένα σχετικά με την επαναλειτουργία οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Όταν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός εμβολιασμένων, τότε ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξουν μικρές εστίες η διαχείριση είναι πολύ ευκολότερη. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει αυτό ευεργετικά και για την οικονομία», σημείωσε ο κ. Κατσαράκης.

#pressgreece

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ