ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Παγώνη: Το 70% των ασθενών είναι νέοι άνθρωποι

«Οι ασθενείς που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, στο 70% είναι νέοι άνθρωποι. Αυτό δήλωσε σε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Η ίδια τόνισε πως οι εικόνες συνωστισμού, που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ώρες, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

«Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες…» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι τραγικό να βλέπουμε άτομα ηλικίας 35 έως 50 χωρίς υποκείμενα νοσήματα να διασωληνώνονται.

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως βλέπουμε ανθρώπους να μην τηρούν τις αποστάσεις, ούτε να φορούν μάσκες. Μάλιστα, απέδωσε την κατάσταση που επικρατεί και στις μεταλλάξεις του ιού, που είναι πιο μεταδοτικός –της τάξης του 40-60%.

Όπως εξήγησε η ίδια, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πάνω από 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς που εφημέρευε ενώ έγιναν 15 εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ.

Πρόσθεσε δε, πως μετά από προσπάθεια πέντε εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε απλές κλίνες.

«Περιμένουμε να αδειάσουν σε άλλα νοσοκομεία κλίνες ΜΕΘ διότι οι δικές μας είναι πλήρεις» δήλωσε η κ. Παγώνη.

Παρά τη δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ επανέλαβε ότι εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν.

Αναφορικά με τα σχολεία, η κ. Παγώνη είπε ότι αφενός οι μαθητές της Γ’ Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν επειδή πλησιάζουν οι πανελλαδικές και αφετέρου τα παιδιά του δημοτικού επειδή είναι ιδιαιτέρως πιεσμένα.

Ερωτηθείσα ειδικά για το ζήτημα του ανοίγματος της εστίασης, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών απάντησε πως είναι καλύτερο να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους παρά να συναντιέται ο κόσμος σε σπίτια.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ