ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κορωνοϊός: «Ούτε ρεβεγιόν, ούτε εκδηλώσεις» – «Θυσίες για ένα με δυο μήνες ακόμη»

Οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα ρεβεγιόν προβληματίζουν τους ειδικούς που φοβούνται μεγάλη διασπορά. Σε κλειστό χώρο ακόμη και ένας θετικός με μάσκα θα μεταδώσει τον κορωνοϊό τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος. Σκέψεις για άνοιγμα μόνο των δημοτικών σχολείων στις 7 Ιανουαρίου.

Οι επιστήμονες παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με την περίοδο των γιορτών και τη συγκέντρωση έως εννέα ατόμων στα εορταστικά ρεβεγιόν των επόμενων ημερών λόγω κορωνοϊού.

Μάλιστα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Open τόνισε και πάλι πως αυτές οι γιορτές πρέπει να είναι τελείως οικογενειακές ενώ υπενθύμισε ότι ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προτείνει ακόμα και σε αυτές τις συγκεντρώσεις θα πρέπει να φοράμε μάσκα.

«Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν.Δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης», τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες. Πραγματικά υπολογίζουμε ότι θα είναι για 1-2 μήνες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ