ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αποκαλυπτική μελέτη «δείχνει» ανθρώπινο λάθος – Από εγκληματική αμέλεια διαδόθηκε;

People defend from virus, coronavirus. Cells attacking people causing pandemic. 3D render

Οι νυχτερίδες είναι ο υπ’ αριθμόν ένα ξενιστής των διαφόρων κορωνοϊών, που έγιναν ευρέως γνωστοί από την εποχή του SARS, του υπεύθυνου για την προηγούμενη μεγάλη θανατηφόρα επιδημία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο βασικός “ύποπτος” δεν είναι άλλος από την περίφημη… νυχτερίδα. Και αυτό επιβεβαιώνεται και επιστημονικά, αφού ο ιός κατηγορηματικά, σύμφωνα με τις αναλύσεις επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο που τον έχουν εξετάσει με κάθε πιθανό τρόπο, δεν είναι «κατασκευασμένος» αλλά «φυσικός»…

Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού έχει ρίξει βαριά τη σκιά της πάνω από ολόκληρο τον πλανήτη και ο μισός πληθυσμός της υφηλίου βρίσκεται υπό κάποιου τύπου καραντίνα ή κάτω από περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, μια μάχη επίρριψης ευθυνών βρίσκεται σε εξέλιξη. Η μάχη αφορά καταρχήν σε δύο χώρες, την Κίνα και τις ΗΠΑ, ωστόσο, όταν η κρίση τελειώσει και τα πράγματα αρχίσουν να επιστρέφουν σε ρυθμούς κανονικότητας, είναι βέβαιο ότι θα εμπλακούν περισσότερες χώρες, ίσως και ολόκληρος ο κόσμος.

Είναι σίγουρο ότι ευθύνες θα ζητηθούν. Η κυβέρνηση του Ντόνταλντ Τραμπ ξεκίνησε ήδη την επιχείρηση αυτή, σε μια προσπάθεια ίσως να αποσείσει τις δικές της ευθύνες για την καθυστερημένη και “λίγη” αντίδραση στην απειλή της πανδημίας, που αναμένεται να προκαλέσει εξαψήφιο αριθμό θυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, πέραν των προθέσεων, αυτή είναι μία από εκείνες τις περιπτώσεις όπου η ύπαρξη καπνού δείχνει και την ύπαρξη φωτιάς, αν και σε καμία περίπτωση δε στοιχειοθετούνται τα ευφάνταστα σενάρια περί… βιολογικής επίθεσης της Κίνας ενάντια στον κόσμο. Ωστόσο, αντίθετα, φαίνεται να είναι ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο αυτό της εγκληματικής αμέλειας, που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από κάποιες όχι αμελητέες αποδείξεις.

Με το ενδεχόμενο αυτό να μην μπορεί να αποκλειστεί, αλλά αντίθετα να υποστηρίζεται από διάφορες πλευρές, είναι εξαιρετικά σημαντικό το πώς θα κινηθούν όλοι το επόμενο διάστημα. Διότι μια τέτοια υποψία, έστω και βασισμένη σε μη στέρεες αποδείξεις, μπορεί να προκαλέσει όχι απλώς τριβές μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων κρατών (και εμπλεκόμενα κράτη… είναι σχεδόν όλη η υφήλιος) αλλά και ενδεχομένως υψηλές εντάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστες συνέπειες – έναν οικονομικό πόλεμο λ.χ.

Οι πρώτες… αναγνωριστικές κινήσεις, που κυρίως έχουν ρόλο “ιχνηλάτησης προθέσεων” αλλά και κέρδους στο πεδίο των εντυπώσεων, βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη από τον Φεβρουάριο. Και περιλαμβάνουν ακόμη και… προσφυγή στη Δικαιοσύνη, για οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό. Η προσφυγή βεβαίως σε βάρος της Κίνας.

Ωστόσο… υπάρχει αλήθεια πίσω από αυτές τις εκατέρωθεν κατηγορίες; Μπορεί ο κορωνοϊός να είναι ανθρώπινο δημιούργημα ή/και ένα τρομερό βιολογικό όπλο που εξαπολύθηκε… επί τούτου; Ή απλώς όλα ήταν ένα καπρίτσιο της φύσης ή ένα τραγικό ατύχημα;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ