ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νομός Χανίων

Κορωνοϊός: Ανησυχία στα Χανιά από την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων

Aνησυχία έχει προκαλέσει στο Νομό Χανίων το γεγονός ότι από τις 2 Μαρτίου μέχρι χθες Τρίτη ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει διψήφιος καθημερινά, κάτι που κάνει τον Μάρτιο ως ένα κρίσιμο μήνα για τον μοναδικό μέχρι σήμερα “αλώβητο” Νομό της Κρήτης.

Κι αυτό γιατί, ενώ τον Φεβρουάριο ο Νομός Χανίων είχε τα λιγότερα κρούσματα στο νησί (98), έναντι 583 του Ηρακλείου και… 441 του Ρεθύμνου, ο Μάρτιος δεν ξεκίνησε καλά για τα Χανιά καθώς τις πρώτες 8 μέρες καταγράφηκαν 112 κρούσματα, έναντι 114 του Ρεθύμνου, όπου έχει μειωθεί σημαντικά ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων. Ένας ακόμη Νομός όπου το πρόβλημα παραμένει οξυμένο είναι αυτός του Ηρακλείου, με 271 κρούσματα το πρώτο οκταήμερο του Μαρτίου, παρ’ ότι εδώ και μέρες βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο”, όσον αφορά τα μέτρα προστασίας. Όσον αφορά το Λασίθι, επέστρεψε σε προ Ιανουαρίου αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων με μόλις 9. Θυμίζουμε ότι ο ανατολικότερος Νομός της Κρήτης βίωσε δύσκολες μέρες τον πρώτο μήνα του έτους οπότε και συνολικά κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα από κάθε άλλο Νομό του νησιού, παρ’ ότι πληθυσμιακά ο μικρότερος.

Ανησυχία στα Χανιά

Πάντως, κοιτώντας κάποιος την καμπύλη του διαστήματος 1-9 Μαρτίου, διαπιστώνει ότι ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στο Νομό Χανίων παραμένει σταθερά ανοδικός και μόνο τις πρώτες μέρες εφαρμογής του lock down του Νοεμβρίου κατέγραψε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων για μια συνεχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο αριθμός κρουσμάτων χθες Τρίτη 9 Μαρτίου (26) ήταν 0 υψηλότερος από το ξεκίνημα της πανδημίας (δεύτερος υψηλότερος τα 22 κρούσματα στις 22 Νοεμβρίου). Όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εκείνα τα κρούσματα αφορούσαν δομές (π.χ. Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων) και η μέρα εκείνη αποτελούσε τότε παρένθεση καθώς προηγήθηκαν ή ακολούθησαν μονοψήφια νούμερα.

Από τις 2 Μαρτίου μέχρι χθες Τρίτη στην Π.Ε. Χανίων καταγράφηκαν τα παρακάτω κρούσματα:

1 Μαρτίου: 9

2 Μαρτίου: 13

3 Μαρτίου: 13

4 Μαρτίου: 19

5 Μαρτίου: 15

6 Μαρτίου: 15

7 Μαρτίου: 12

8 Μαρτίου: 16

9 Μαρτίου: 26

#pressgreeceΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ