ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 52 νέα κρούσματα! Εντοπίστηκαν σε εννιά περιοχές

.Coronavirus. Corona virus concept. Italy put mask to fight against Corona virus. Concept of fight against virus

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται, η… υποχρεωτική μάσκα επανέρχεται από αύριο, Τετάρτη 29.07.2020 και οι ειδικοί εκφράζουν καθημερινά την ανησυχία τους.

Για το πώς ακριβώς “κινείται” ο κορονοϊός στην Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ με την σημερινή του γραπτή ανακοίνωση στην οποία ενημέρωνε για τα 52 νέα κρούσματα, ενώ πλέον ανακοινώθηκε και η γεωγραφική κατανομή τους.

Το πού ακριβώς, δηλαδή, εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα του φονικού ιού στην χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες.

Αρχικά να σημειώσουμε πως τα εισαγόμενα κρούσματα είναι συνολικά έντεκα. Επτά εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ τέσσερα εισαγόμενα αφορούν σε τουρίστες που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Από εκεί και πέρα, η Αττική κατέχει ξανά τα πρωτεία με 14 κρούσματα από τα συνολικά 41 εγχώρια κρούσματα.

Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με εννέα κρούσματα, ενώ ο κορονοϊός εντοπίστηκε σε επτά ακόμη περιοχές (σ.σ. Καβάλα, Αχαϊα, Λέσβο, Μαγνησία, Ημαθία, Χαλκιδική, Εύβοια). Πρόκειται για μεγάλη διασπορά που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές.

Αναλυτικά η ενημέρωση για την γεωγραφική κατανομή των νέων περιπτώσεων

Σήμερα, 28/7/2020, δηλώθηκαν πενήντα δυο (52) επιπλέον κρούσματα.

Aναλυτικότερα:

– επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– δεκατέσσερα (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 52, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4279 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 203 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (75.0% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 4279 κρουσμάτων, 1195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ