ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: 3.434 οι νεκροί στην Ισπανία – Ξεπέρασε σε θανάτους την Κίνα

A nasal ventilator is pictured as a patient suffering from coronavirus disease (COVID-19) is treated in a pulmonology unit at the hospital in Vannes, France, March 20, 2020. REUTERS/Stephane Mahe

Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορονοϊού ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές.

Σε διάστημα 24 ωρών, καταγράφηκαν στην Ισπανία 738 θάνατοι.

Μονάχα η Ιταλία καταμετρά παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από τη νόσο Covid-19. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 47.610 από 39.673 χθες.

Είναι τέτοια η κατάσταση στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου ώστε τη Δευτέρα οι αρχές ανακοίνωσαν πως μετατρέπουν σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού ένα παγοδρόμιο στη Μαδρίτη.

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο.

Στη Μαδρίτη, εξάλλου, την πλέον πληγείσα περιοχή της Ισπανίας από την επιδημία, το δημοτικό γραφείο τελετών ανακοίνωσε ότι από Τρίτη θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν αναπτυχθεί μονάδες του στρατού σε ολόκληρη την Ισπανία προκειμένου να βοηθήσουν στη διαχείριση της πρωτόγνωρης κρίσης του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: www.lifo.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ