Γεύση - Ψυχαγωγία Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίσαμος: Τριήμερες γιορτές Καστάνου στο Ιναχώριο (ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

To καθιερωμένο τριήμερο της Γιορτής Κάστανου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27-29 Οκτωβρίου στην Δημοτική Ενοτητα Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου

Μια γιορτή που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Κισάμου, χάρη στον εθελοντισμό και το μεράκι των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής που την στηρίζουν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου: Ενοριακό Κέντρο Βλάτους.

7 μ.μ.: «Χορο – Χρονικά Κισάμου» (Προβολή ντοκιμαντέρ).

8 μ.μ.: «Μουσικές περιπλανήσεις» από το μουσικό σχήμα «KissΑmigos»

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λαϊνάκης – Παραγωγή: Rotonda – ΚΕΔΗΚ.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου: Πρώην Δημοτικό Σχολείο Λίμνης.

7 μ.μ.: «Δημιουργικές συνταγές με κάστανα». Παρουσίαση – Γευστικές  δοκιμές από τον executive chef Ιωάννη Κουφό μαζί με μια ομάδα Χανιωτών σεφ.

8 μ.μ.: « Έντεχνη – λαϊκή βραδιά με το μουσικό σχήμα Νίκου Μαργαριτάκη (μπουζούκι – τραγούδι), Κυριάκου Χορευτάκη (αρμόνιο – τραγούδι) και Γιάννη Χορευτάκη (κιθάρα – τραγούδι).

Κυριακή 29 Οκτωβρίου: Κεντρική εκδήλωση της Γιορτής Καστένου στην πλατεία του Έλους.

11.30 π.μ.: Χαιρετισμοί – Ομιλία με θέμα: «Κάστανο… παρελθόν, παρόν και μέλλον», από τον Μιχάλη Μουντάκη – Ριζίτικο τραγούδι από τον Σύλλογο Ριζιτών «Η Κίσαμος» – Θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Έλους.

1 μ.μ.:  Ολοήμερο  παραδοσιακό  γλέντι με τον Αντρέα Μανωλαράκη και  το συγκρότημά του. Χορεύουν ο Σύλλογος  Κρητικών Χορών «Η Κίσαμος»,  ο Λαογραφικός  Όμιλος  Χανίων και ο Λαογραφικός Σύλλογος «O Καγιαλές».

Θα λειτουργήσει υπαίθρια έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και θα προσφερθούν ψητά κάστανα

Διοργάνωση: Δήμος Κισάμου – Κ.Ε.ΔΗ.Κ, σε συνεργασία με την Κοινότητα Έλους, την Κοινότητα Βλάτους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Έλους- Λίμνης- Λούχι «Η Αναγέννηση» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλάτους «Νέοι Ορίζοντες».

Συμμετέχει η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Εννιά Χωριά Α.Ε.»ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ