Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Σύλληψη για κακοποίηση σκύλου

Στα πλαίσια ελέγχων του Α.Τ Κισάμου για τον περιορισμό της παθητικής κακοποίησης ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Κισάμου μετά απο αναφορά μέλους της τοπικής φιλοζωικής ομάδας που παρίστατο στην χθεσινή 5μελή που έγινε στο γραφείο του Διοικητή του Τμήματος κ. Χατζή αστυνομικοί πάραυτα μετέβησαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κίσαμο όπου σε εξωτερικό αύλειο χώρο αυτού, εντοπίστηκε ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους μόνιμα αλυσοδεμένος σε σταθερό σημείο.

Ο περιβάλλων χώρος ήταν γεμάτος με περιττώματα,το κατάστημα ήταν εκτός λειτουργίας και στο σημείο δεν ανεβρέθηκε κανείς. Σε σχετικές αναζητήσεις εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και όπως προέκυψε είναι ο κηδεμόνας του ζώου.

Ο ανωτέρω διαμένει σε άλλο χωριό της Κισάμου και επισκεπτόταν περιστασιακά το σημείο που έχει μόνιμα δεμένο το σκύλο. Διέθετε μικροτσίπ που ανιχνεύτηκε με το scanner toy A.T. χωρίς ωστόσο να έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία κηδεμόνα για να ταυτοποιηθεί ο ιδιοκτήτης γεγονός πάρα πολύ συχνό με την ευθύνη του κτηνιάτρου που τοποθετεί το τσιπ να είναι πολύ μεγάλη και να συμβάλλει στην εγκατάλειψη των ζώων .

Λόγω της σωστής δουλειάς που γίνεται στο Α.Τ. Κισάμου οι αστυνομικοί δεν αρκέστηκαν στο γεγονός οτι δεν μπορούσε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης μέσω του τσιπ, ρώτησαν έμαθαν και ο δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για παθητική κακοποίηση του ζώου και για μη τήρηση κανόνων ευζωίας του. Επίσης επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ. Δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί αρμοδίως κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Α.Τ. Κισάμου και στο Διοικητή του Χρήστο Χατζή.

Νατάσα Βυσσίνου – Μπομπολάκη

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας