Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Σύλληψη άνδρα που ψώνιζε με πλαστά χαρτονομίσματα

Συνελήφθη στην Κίσαμο ένας άνδρας που είχε επιδοθεί σε δεκάδες μικροαγορές χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ., με στόχο να του μείνει καθαρό ποσό από τα ρέστα που έπαιρνε.

Η δράση του άνδρα, που βρίσκονταν τις τελευταίες μέρες στο Νομό Χανίων, τερματίστηκε όταν έφτασαν στο Α.Τ. Κισάμου καταγγελίες από ιδιοκτήτες υπαίθριων πωλήσεων τοπικών προϊόντων στην περιοχή από Τοπόλια μέχρι Λαφονήσι.

Όπως κατήγγειλαν, κάποιος είχε αγοράσει προϊόντα τους δίνοντάς τους 50 ευρώ, παίρνοντας στη συνέχεια τα ρέστα από την αγορά του και στη συνέχεια οι μικροπωλητές διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρω.

Αν και οι αστυνομικές αρχές της Κισάμου δεν είχαν στη διάθεσή τους πινακίδα αυτοκινήτου αλλά μόνο περιγραφή του φερόμενου δράστη, κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο αυτοκίνητό του. Την ώρα που τον σταματούσαν προκειμένου να τον ελέγξουν, εκείνος έσπευσε να πετάξει από το αυτοκίνητο σε έναν γκρεμό μια τσάντα.

Οι αστυνομικοί είδαν την κίνηση αυτή και αφού έλεγξαν τον ίδιο και το αυτοκίνητο, ένας εξ αυτών αποφάσισε να κατέβει στον γκρεμό για να πάρει την τσάντα που είχε φροντίσει να ξεφορτωθεί γρήγορα – γρήγορα ο φερόμενος δράστης.

Όταν πήραν στα χέρια τους την τσάντα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αυτή ήταν γεμάτη με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που έφεραν τον ίδιο αριθμό.

Αμέσως προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα στην κατοχή του οποίου βρήκαν επίσης σφαίρες και μια σιδερογροθιά. Κατασχέθηκαν επίσης προϊόντα που φέρεται να είχε αγοράσει όπως μέλια και ελαιόλαδο καθώς και το ποσό περίπου των 100-150 ευρώ ως προερχόμενο εκείνη τη μέρα από τα ρέστα των αγοραπωλησιών με πλαστά χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές αρχές Κισάμου προχώρησαν σε έρευνα του δωματίου στο οποίο διέμενε σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά. Εκεί βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι καθώς και άλλα προϊόντα τα οποία φέρεται να είχε αγοράσει με χρήση πλαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας συνελήφθη λίγο πριν φύγει και επιστρέψει στην Αθήνα.

Η έρευνα του Α.Τ. Κισάμου συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πόσοι άνθρωποι έπεσαν θύματα του άνδρα που κατηγορείται για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ