Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Kίσαμος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο Κέντρο Υγείας – “Δώστε λύση με το ασθενοφόρο”

Πριν από έναν χρόνο, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του νέου ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Κισάμου με το συνοδευτικό εξοπλισμό του.

Έκτοτε στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν δυο ασθενοφόρα, το ολοκαίνουργιο και ένα παλαιότερο.

Και όμως την προηγούμενη εβδομάδα σε τροχαίο στην Κίσαμο με θύμα έναν νεαρό, αν και εκλήθη το Κέντρο Υγείας να στείλει ασθενοφόρο, η απάντηση ήταν πως «δεν υπάρχει οδηγός» και με αποτέλεσμα να πάει ο πατέρας του τραυματία με το αγροτικό του αυτοκίνητο στην καρότσα του οποίου «φορτώθηκε» ο τραυματίας!

Το περιστατικό αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των Κισαμιτών οι οποίοι πριν από έναν χρόνο με χαρά «υποδέχθηκαν» το νέο ασθενοφόρο αλλά ασθενοφόρο δεν έχουν.

Παρών στο περιστατικό ήταν και ο γνωστός Κισαμίτης υπεραθλητής γνωστός για την έντονη κοινωνική του δράση, ο Κώστας Βαρουχάκης, ο οποίος μπαίνει μπροστά στην διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας των Κισαμιτών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/6 από τις 9 το πρωί στο Κέντρο Υγείας.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα ανέφερε για το περιστατικό «ξεσπώντας» στην διάρκεια προπόνησής του.

« Συνήθως όταν κάνω προπόνηση, όταν τρέχω, το μυαλό μου δεν απασχολείται με άχρηστες πληροφορίες, είναι η ώρα που το απολαμβάνω απεριόριστα.

Τώρα και τρεις μέρες, τρέχω και η σκέψη μου είναι στον Αντώνη. Στον Αντώνη και στις φωνές μιας μητέρας να φωνάζει ασθενοφόρο που δεν ήρθε ποτέ.

Δεν με νοιάζει που δεν έχουμε σχολεία. Δεν με νοιάζει που δεν έχουμε δημοτική αστυνομία. Δεν με νοιάζει που δεν έχουμε πεζοδρόμιο. Δεν με νοιάζει που στο ειδικό σχολείο μας, όταν βρέχει, τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε τουαλέτες.

Θέλω όμως το ελάχιστο από την πολιτεία. Το ελάχιστο. Όταν το παιδί μου χαροπαλεύσει να έρχεται ασθενοφόρο. Είναι ντροπή μας. Δεν μπορώ να το δεχτώ.

Το ελάχιστο, να έχουμε ένα ασθενοφόρο όταν το παιδί μας έχει ανάγκη.

Αν το παιδί μου τρακάρει και το πάνε σηκωτό στο νοσοκομείο και μείνει παράλυτο, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Ποιος, πείτε μου….»

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το πρόβλημα με την σωστή και αποτελεσματική στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κισάμου με οδηγούς ασθενοφόρων κάθε ημέρα και καθόλο το 24ωρο, έχει ενημερωθεί η 7η ΥΠΕ Κρήτης, αλλά  προς το παρόν δεν έχει δοθεί λύση.

Και αυτή ακριβώς την λύση θα απαιτήσουν οι κάτοικοι της Κισάμου που θα συγκεντρωθούν έξω από το Κέντρο Υγείας το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να μην γίνει άλλη μεταφορά ασθενούς ή τραυματία στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, ενώ την ίδια ώρα δυο ασθενοφόρα εκ των οποίων το ένα ολοκαίνουργιο θα βρίσκονται σταθμευμένα στο Κέντρο Υγείας.

ΠΗΓΗ: flashnews.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ