Το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων πέρασε το μεσημέρι της Τρίτης (28/10) ο 23χρονος δράστης του φονικού στο Έλος Κισάμου.
Ο νεαρός δράστης, που παραδόθηκε στις αρχές το μεσημέρι της Δευτέρας (27/10), αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή, αφού πρώτα του ασκηθούν διώξεις για τη δολοφονία του 52χρονου στο Έλος το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της Γιορτής Κάστανου.

Σε δήλωσή του ένας εκ των συνηγόρων του, είπε ότι ο πελάτης του εμφανίστηκε ενώπιον των αρχών αυτοβούλως, «από την αρχή η πρόθεσή του ήταν να δώσει εξηγήσεις για το πώς φτάσαμε σε αυτό το τραγικό συμβάν. Ο ίδιος είναι συγκλονισμένος με αυτό που έχει γίνει. Ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα γινόταν κάτι τέτοιο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Γιώργος Φραντζεσκάκης.
O δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι ο πελάτης του είναι 23 ετών και, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, είχε δεχθεί απειλές από το θύμα στο παρελθόν, με την ένταση μεταξύ των δύο να κορυφώνεται στο μοιραίο γλέντι:
«Αυτό που γνωρίζω από το περιβάλλον του κατηγορουμένου είναι ότι είχε δεχθεί απειλές και υπήρξαν και άλλα επεισόδια, με αποκορύφωμα αυτό που συνέβη στο γλέντι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 52χρονος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, τον έβρισε, κυρίως για τη μητέρα του, και έκανε μια κίνηση σαν να πήγαινε να πάρει κάτι. Ο 23χρονος πίστεψε ότι απειλείται και πυροβόλησε».
Ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε πως οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ο νεαρός ενήργησε από φόβο.
«Ακόμη κι αν κάποιος έχει άδεια οπλοφορίας, δεν δικαιολογείται να χρησιμοποιεί το όπλο. Όμως στην Κρήτη, δυστυχώς, τα όπλα και οι μπαλοθιές παραμένουν μια πραγματικότητα. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λύτρας πρόσθεσε ότι τα κακά έθιμα, όπως οι μπαλοθιές και οι βεντέτες, εξακολουθούν να υπάρχουν στην Κρήτη, επισημαίνοντας ότι «είναι υποκριτικό να λέμε ότι δεν υπάρχουν πια. Αυτά τα έθιμα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν».




















