Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίσαμος: Στις Λουσακιές η νέα συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στην Αμνάτο Ρεθύμνου,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων και άλλων σχετιζόμενων φορέων, προερχομένων από όλους τους νομούς της Κρήτης σε μια προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης του συλλογικού μας οργάνου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων εκφράσαμε την πίστη μας για την ανάγκη για συνεργασία, διάλογο, ενωμένη δράση και αλληλεγγύη των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κρήτης, ώστε ο Πολιτισμός μας να πάρει τη θέση που του ανήκει.

Όλοι οι φορείς οφείλουμε να συμβάλλουμε στην  ανάδειξη της επικοινωνίας του Πολιτισμού και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, προτείνοντας ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις

Καθημερινά συνειδητοποιούμε ότι μόνο με την συλλογική δράση μπορούμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή των παγιωμένων λογικών και αντιλήψεων αυτών που μας θέλουν μέρος  του πελατειακού συστήματος.

Παράλληλα πρέπει να ορθώσουμε ένα ενωτικό, διεκδικητικό και ανεξάρτητο πολιτιστικό λόγο, ξεφεύγοντας από νοοτροπίες μικροσυμφερόντων και κομματικών προτιμήσεων.

Με βάση τα παραπάνω η συνάντηση στην  Αμνάτο αποφάσισε η επόμενη συνάντηση να γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. στις Λουσακιές Κισάμου, στην έδρα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Στη συνάντηση αυτή θα συζητήσουμε τις προτάσεις, βάσει των οποίων θα προχωρήσουμε στη νέα συλλογική μας προσπάθεια.

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε πολιτιστικό σύλλογο της Κρήτης.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

*Στέλιος Κουνελάκης (ΕΠΟΦΕΚ), τηλ. 6973387268, mail: stelioskounelakis@gmail.com

*Βασίλης Βαμβακάς (Π.Σ. Αμνάτου), τηλ. 6977019022, mail: vamvakasb@gmail.com

*Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη (Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος), τηλ. 6972227065, mail: stellagozanixaritaki@gmail.com

*Γιώργος Κουκουράκης (Π.Σ. Τουρλωτής Σητείας), τηλ. 6977506930, mail: yioko2009@hotmail.com

*Κώστας Σαββάκης (Π.Σ. Πατσού): τηλ. 6945318718, mail: savak@otenet.gr, 1961kos@gmail.comΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ