Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: “Να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα κατά του κορωνοϊού”

People defend from virus, coronavirus. Cells attacking people causing pandemic. 3D render

Με αφορμή την αυξανόμενη εξάπλωση κρουσμάτων του «κορωνοϊού» στην Ελλάδα, αλλά και στο Δήμο μας, ζητάμε να ληφθούν από τη δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία εργαζομένων, μαθητών, γονιών.

Η λήψη  αυτών των αναγκαίων μέτρων, που θα εμπεδώνουν αίσθημα ασφάλειας στο λαό της Κισάμου και θα καθιστούν πειστικό το μήνυμα της τήρησης των υγειονομικών επιστημονικών υποδείξεων, είναι ευθύνη του Δήμου. Κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ουσιαστικά μέτρα προστασίας’

Δεν φτάνει, κατά τη γνώμη μας, το αναγκαστικό κλείσιμο για 14 ημέρες του παιδικού σταθμού Γραμπούσας και η ιχνηλάτηση των επαφών, ούτε η απολύμανση του ΓΕΛ και του Α΄ Γυμνασίου. Χρειάζεται, επειδή τόσο τα παιδιά του παιδικού σταθμού Γραμπούσας, έχουν αδερφάκια που φοιτούν σε άλλα σχολεία του Δήμου μας αλλά και οι εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με αρκετά μεγάλο κύκλο συμπολιτών μας,   με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, να γίνουν άμεσα δωρεάν τεστ σε όλη την σχολική κοινότητα του Δήμου, παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Χρειάζεται να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας κράτος, περιφέρεια και Δήμος και να εγκαταλείψουμε την αποποίηση αυτών των ευθυνών, οχυρωμένοι πίσω από την επικοινωνιακή υπεκφυγή της «ατομικής ευθύνης», που όσο και να θέλουμε δεν φτάνει από μόνη της για την προστασία μας.

Χρειάζεται πάνω από όλα μέτρα ΤΩΡΑ για

*Μαζικό πρόγραμμα δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για όλο τον πληθυσμό για την όσο πιο γρήγορη γίνεται «χαρτογράφηση» της διασποράς του ιού.

*Την αποσυμφόρηση του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες, με ευθύνη της πολιτείας.

*Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα, µε λιγότερους µμαθητές. Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

*Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει την επιθετική διασπορά του ιού, τίποτα δεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των θανατηφόρων επιπτώσεών του, αν η κυβέρνηση που μοιράζει λεφτά σε καναλάρχες, κλινικάρχες, εργολάβους και νομοθετεί αντιλαϊκά εκτρώματα υπέρ τραπεζιτών και κεφαλαιοκρατών, δεν πάψει πια να κωφεύει και δεν διαθέσει τους επιβεβλημένους πόρους ειδικά σε ότι αφορά τους τρεις τελευταίους τομείς (ΜΜΜ, σχολεία, εργασιακοί χώροι), που εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης και αν δεν εξοπλίσει και στελεχώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας.

 

 

 

 

 

ΚΙΣΑΜΟΣ 31-10-2020

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 

Φραγκιουδάκης Γιώργος

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ