Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Παρουσίαση προσχεδίου πρόληψης δασικών πυρκαγιών

Πραγματοποιήθηκε χθες, 13/11/2023, η παρουσίαση του προσχεδίου πρόληψης δασικών πυρκαγιών στο οποίο οι Δήμοι Κισσάμου και Καλαμάτας επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν, παρουσία μελών της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας, του Ερυθρού Σταυρού, προέδρων τοπικών κοινοτήτων και τοπικών φορέων.

Το σχέδιο πρόληψης δασικών πυρκαγιών στο Δήμο Κισσάμου συντάσσεται στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί το WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), και την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και της ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis, με τίτλο «Κατάρτιση και εφαρμογή σχεδίων δράσης για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών σε τοπικό επίπεδο».

Κατά την διαβούλευση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση, οι υπεύθυνοι του έργου ενημέρωσαν για την πρόοδο του υπό κατάρτιση σχεδίου, ενώ συζήτησαν και αντάλλαξαν σχόλια και απόψεις με τους παρευρισκόμενους, ώστε τα δεδομένα να ληφθούν υπόψη κατά την διαδικασία κατάρτισης του τελικού σχεδίου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ