Γεύση - Ψυχαγωγία Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Kίσαμος: Ο σεφ Βασίλης Μακράκης αναδεικνύει τη σύγχρονη γαστρονομία της ορεινής Κρήτης

Αφιερωμένο στο οικολογικό χωριό Μηλιά στα ορεινά της Κισάμου, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τα Χανιά, το εστιατόριο Milia Restaurant και τον Χανιώτη σεφ Βασίλη Μακράκη που βρίσκεται στο “τιμόνι” του, είναι το estiatoria.gr.

Όπως επισημαίνει, “η Μηλιά πλέον έχει κερδίσει επάξια τη φήμη του πιο σπάνιου χωριού της Ελλάδας και τώρα επιβραβεύεται και από το Lonely Planet ως ένα από τα 50 μαγικά μέρη της Ευρώπης που κάποιος πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε. Πρόκειται για έναν οικισμό που αναβιώθηκε σύμφωνα με τα οικιστικά πρότυπα του 15ου αιώνα. Επομένως, η τεχνολογία περιορίζεται μόνο στην επικοινωνία του internet με όλα τα υπόλοιπα να παραμένουν όπως άλλοτε, με μηδαμινή παρεμβολή στο περιβάλλον”.

“Το μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε”, αναφέρει στο ρεπορτάζ – αφιέρωμά του για το εστιατόριο Milia Restaurant και τον Χανιώτη σεφ Βασίλη Μακράκη το estiatoria.gr.

“Το Milia Restaurant πρωτοπορεί σε μια εποχή που οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από νέες αξίες, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και η αειφορία με τη δεύτερη έννοια να υπόσχεται να προσφέρει όλα τα καλά της ελληνικής γης και στις επόμενες γενιές.

Έτσι, το Milia restaurant προσφέρει μια σύγχρονη κουζίνα ποικίλων απόψεων με την σύγχρονη ματιά του chef Βασίλη Μακράκη, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του και την επιτυχημένη επαγγελματική του καριέρα, στη διατήρηση της παράδοσης και της ενίσχυση των τοπικών κρητικών προϊόντων μέσα σε ένα μενού με υψηλές αξίες.

Οι local συνταγές είναι εκεί και τα φρέσκα υλικά στα χέρια του βραβευμένου chef μετατρέπονται σε gourmet δημιουργίες οι οποίες κουβαλάνε όλη την ομορφιά και τη αυθεντικότητα της Κρήτης”.

Σήμερα, σύμφωνα με το estiatoria.gr, θεωρείται ένας γαστρονομικός προορισμός και ένα βραβευμένο σημείο συνάντησης υψηλής γαστρονομίας και ευφυών γευστικών συνδυασμών με “κεκτημένα” που έρχονται να μεταφέρουν το υγιές παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.

Ο chef Βασίλης Μακράκης

Αποτελεί μέλος του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders (GTBB)®, που σκοπό του έχει τη διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων στον παγκόσμιο χάρτη.

Ο Βασίλης Μακράκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1994. Από μικρή ηλικία βρισκόταν στο οικογενειακό εστιατόριο απ’ όπου ξεκίνησαν τα πρώτα του ερεθίσματα με τη μαγειρική.

Σπούδασε μαγειρική αλλά και ζαχαροπλαστική αρτοποιία, ακολούθησε πολυάριθμα masterclasses, εργάστηκε σε κορυφαία εστιατόρια της χώρας και ως οινολόγος θέτει τα θεμέλιά του για ένα λαμπρό μέλλον. Έτσι, έχοντας πάρει στις αποσκευές του αρκετές γνώσεις από καταξιωμένους ανθρώπους, επέστρεψε στον τόπο του, εκεί όπου είχε τα πρώτα του ερεθίσματα στη γαστρονομία.

Ο Χανιώτης σεφ απέσπασε το “Χρυσό μετάλλιο αξίας 2023” (Gold Medal of Honor 2023) του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders (GTBB)

Ο ρόλος του κρίνεται ως σημαντικός και παραδειγματικός, τόσο για τον οργανισμό GTBB, όσο και για τον ελληνικό πολιτισμό, ως αναβιωτής και διατηρητής του ελληνικού τρόπου ζωής και της τοπικής κληρονομιάς”.

Πηγή: estiatoria.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ