Γεύση - Ψυχαγωγία Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Μουσείο Κινηματογράφου και Κινηματογραφική Λέσχη

7 χρόνια παρουσίας στην πόλη μας ήταν λίγα για την ανάπτυξη της δράσης του Μουσείου κινηματογράφου. Η απότομη διακοπή των εκπαιδευτικών επισκέψεων έφερε μια δυσθυμία στην ομαλή λειτουργία του.

Στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης για τη φιλοξενία των δράσεων και του μουσειακού υλικού, βρήκα ανοιχτές και ελπιδοφόρες «πόρτες».

Στην προσπάθειά μου για ανεύρεση χώρων ξεκίνησα με το 2ο Δημοτικό Σχολείο, τον Δήμο Κισάμου, το 3ο Δημοτικό και θα υπάρχει συνέχεια.

Ευχαριστώ το Δήμο για την θετική του ανταπόκριση, τον κ. Μιχάλη Μπατουδάκη και τον κ. Αντώνη Σπανουδάκη (Διευθυντές 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου).

Στην προσωρινή λύση επέλεξα τον κινηματογράφο “Αττικόν” στα Χανιά, λόγω ήδη διαμορφωμένου χώρου. Για άλλη μια φορά, ο φίλος και δάσκαλός μου Γιάννης Μαζοκοπάκης (ιδιοκτήτης του “Αττικόν”) έδειξε την ευαισθησία του ότι έχει «άρωμα» σινεμά…

Για την Κινηματογραφική Λέσχη

Θέλουμε να ενημερώσουμε το αγαπημένο μας κοινό που παρακολουθεί τα κινηματογραφικά μας δρώμενα, ότι θα υπάρχει μια ολιγοήμερη διακοπή των προβολών μας. Ο φυσικός χώρος που μας φιλοξενούσε (Μουσείο Κινηματογράφου ΕΠΑΛ Κισάμου), όπως και όλο το οικοδόμημα, δεν υφίσταται πλέον.

Ο σεισμός ήταν η θρυαλλίδα των εξελίξεων. Εμείς όμως γνωρίζουμε την αλήθεια της πτωτικής του πορείας. Διαχρονική αδιαφορία, απαξίωση από όλες τις αρχές που είχαν την ευθύνη της συντήρησής του.

Θα επιδιώξουμε την εξεύρεση άλλου χώρου με τις ελάχιστες παραχωρήσεις, όσον αφορά την ποιότητα της οπτικοακουστικής απόλαυσης.

Ο αγαπημένος μας χώρος δύσκολα μπορεί να παραχωρήσει τη θέση του σε κάτι άλλο, αλλά όπως έχει πει και ο PAOLO COELLIO: «Ένας μόνο λόγος υπάρχει για να μην πραγματοποιηθεί ένα όνειρο: Ο φόβος της αποτυχίας».

Για την κινηματογραφική ομάδα

Βαγγέλης Βλησίδης

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ