Δήμος Κισάμου

Kίσαμος: Μια απίστευτη (αλλά αληθινή) ιστορία!

Συνέβη στο Καστέλλι, όσο κι αν το περιστατικό που θα διαβάσετε μοιάζει περισσότερο με ανέκδοτο:

Ένας ηλικιωμένος σε χωριό της Κισαμου προσπαθεί να ενεργοποιήσει το αλυσοπρίονο του για να κόψει ξύλα για την σόμπα, όμως το αλυσοπρίονο… αρνείται να πάρει μπρος. Το παίρνει και πάει στον μηχανικό στο Καστέλλι. Με την πρώτη ο μηχανικός το ενεργοποιεί και ο ηλικιωμένος Κισαμίτης το παίρνει και επιστρέφει στο σπίτι του. Πάει πάλι να κόψει τα ξύλα όμως και πάλι το αλυσοπρίονο δεν παίρνει μπρος.

Ξανά μανά ο ηλικιωμένος πάει πίσω στον μηχανικό. Δυο προσπάθειες ο μηχανικός και το αλυσοπρίονο ενεργοποιείται. Ξαναφεύγει αλλά… πάλι τα ίδια. Το αλυσοπρίονο πάλι δεν παίρνει μπροστά. Ξαναγυρίζει στο μηχανικό, όμως αυτή τη φορά κρατούσε ένα μπουκάλι βενζίνη και ένα μπουκάλι λάδι μηχανής. Μόλις το βάζει μπροστά ο μηχανικός, του λέει: «Γέμισε το βενζίνη και λάδι και μη το σβήσεις».

Ο ηλικιωμένος παίρνει το αλυσοπρίονο, το βάζει στην καρότσα του αγροτικού και φεύγει, ενώ το αλυσοπρίονο δουλεύει. Στον διπλανό δρόμο, περνώντας έξω από ένα καφενείο, βλέπει κάτι φίλους του. Παρκάρει έξω από το καφενείο και αφήνοντας το αλυσοπρίονο να δουλεύει κάθεται και αρχίζουν τις τσικουδιές. Σε καμιά ώρα βάζει βενζίνη στο αλυσοπρίονο μην τυχόν και του σβήσει και συνεχίζει τις τσικουδιές! Κάποια στιγμή φεύγει, πάει στο σπίτι του, ξαναβάζει βενζίνη, κάθεται για φαγητό, και μετά παίρνει το αλυσοπρίονο και κόβει τα ξύλα!

*Από την στήλη “Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε” (εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες/ 13-1-2021).