Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Με μεγάλη συμμετοχή και φέτος η εθελοντική αιμοδοσία του ΕΠΑΛ

Μεγάλη ήταν και φέτος η ανταπόκριση, κυρίως από μαθητές/τριες των Λυκείων της Κισάμου, στην πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών/Διδασκόντων ΕΠΑΛ Κισάμου “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης”.

Η αιμοδοσία έλαβε χώρα το διήμερο 9 και 10 Μάιου 2022 στο χώρο προσωρινής στέγασης του ΕΠΑΛ Κισάμου στην περιοχή Μαύρος Μόλος. Η δράση, που υλοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και είχε ως σκοπό την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοτικής συνείδησης στους νέους της Κισάμου. Στην αιμοδοσία, που συμμετείχαν και παλαιοί αιμοδότες της περιοχής – αρκετοί εκ των οποίων έγιναν εθελοντές/αιμοδότες κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας του σχολείου –  συγκεντρώθηκαν 96 μονάδες αίματος.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Αιμοδοτών/Διδασκόντων ΕΠΑΛ Κισάμου:

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών/Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κισάμου “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης” ευχαριστεί θερμά

*Tο προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», για τις υπηρεσίες του,

*Tην εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Κισάμου Α. Αγιομυργιαννάκη και τη δημοτική υπάλληλο Ι. Κουτσαυτάκη για το συντονισμό της δράσης,

*Tους παλαιούς και νέους εθελοντές/αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν με ζήλο και προθυμία στη διήμερη δράση εθελοντισμού αφιερώνοντας 10΄ λεπτά από τον χρόνο τους, δωρίζοντας ελπίδα και ζωή, και

*Tα άτομα που για διάφορους λόγους δεν τους επετράπη να αιμοδοτήσουν.

Το μεγαλύτερο ΜΠΡΑΒΟ θα πρέπει να δοθεί στους/στις μαθητές/μαθήτριες νέους/νέες εθελοντές/εθελόντριες που παρέδωσαν και σε εμάς τους «μεγάλους» μαθήματα ζωής, εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Για το Σύλλογο Αιμοδοτών/Διδασκόντων

ΕΠΑΛ Κισάμου “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης”

Ο διευθυντής

Ζουριδάκης ΝεκτάριοςΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ