Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Ιστολογικές εξετάσεις στη σορό της ηλικιωμένης που πέθανε στον οίκο ευγηρίας

Η ιατροδικαστική διερεύνηση για τυχόν κακώσεις στη σορό της ηλικιωμένης από χωριό της Κισάμου στην οποία έγινε εκταφή με εντολή εισαγγελέα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για τα όσα φρικιαστικά καταγγέλλονται για το γηροκομείο των Χανίων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η ιατροδικαστής κ. Ελπίδα Σπανουδάκη, η οποία ήταν παρούσα στην εκταφή ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της άτυχης ηλικιωμένης, επισήμανε στο Cretalive ότι μακροσκοπικά πράγματι δεν εντοπίζονται κατάγματα ή κακώσεις στα οστά (είχαμε γράψει γι’ αυτό το ίδιο βράδυ της εκταφής) και κυρίως στην περιοχή της κεφαλής (υπήρχε σχετική αναφορά-καταγγελία πρώην εργαζομένου για χτύπημα της γιαγιάς στο κεφάλι που δεν έτυχε της δέουσας ιατρικής αντιμετώπισης) ωστόσο η έρευνα των ιατροδικαστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ως προς τα ιστολογικά.

Αυτό σημαίνει ότι ελέγχουν για τυχόν βλάβες μικροσκοπικά πια. Η άτυχη γυναίκα απεβίωσε 11 μήνες πριν οπότε αυτό καθιστά πιο δύσκολο το έργο των ιατροδικαστών. Σε κάθε περίπτωση η έρευνα όπως έχουμε γράψει έχει ακόμα μακρύ δρόμο αφού στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που έχει παραγγείλει ο αρμόδιος εισαγγελέας Χανίων «ξεσκονίζονται» δεκάδες φάκελοι πρώην τροφίμων που είτε απεβίωσαν μέσα στο γηροκομείο ή στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν σε άσχημη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr