Δήμος Κισάμου ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κίσαμος: Ιερά Παράκλησις Παναγίας της «Γιάτρισσας»

Η Ιερά Μητροπόλις Κισάμου & Σελίνου, με περίσσεια πνευματικής χαράς, ανακοινώνει ότι κατόπιν ευλογημένης και φωτισμένης πρωτοβουλίας του χαρισματικού και σεβάσμιου Ιερομονάχου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη, Υμνογράφου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο οποίος διαβάζοντας την Αποκαλυπτική Μαρτυρία ελεύσεως της ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος «Παναγία η Γιάτρισσα» εις την Ιερά Μητρόπολή μας, ονόμασε το θαυμαστό αυτό γεγονός «μυστήριο αγάπης» και, συγκινημένος ο ίδιος «με την θαυμαστήν επιλογήν της Παναγίας μας», όπως δηλώνει, απέστειλε εις την Ιερά Μητρόπολή μας Ιερό Παρακλητικό Κανόνα «Εις την Υπεραγίαν Δέσποιναν και Κυρίαν ημών Θεοτόκον την Γιάτρισσαν», προσαρμόζοντας τον καταλλήλως εις το υπέρλογο αυτό γεγονός,  αφιερώνοντας τον εις τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο.

Ο Ιερός αυτός Παρακλητικός Κανόνας θα ψαλλεί, δια πρώτη φορά, ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Γιάτρισσας» το εσπέρας της Τετάρτης, 22 Νοεμβρίου και ώρα 6.15μ.μ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό, (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου – Καστέλλι Κισάμου), αμέσως μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, ο οποίος θα αρχίσει περί ώρα 4.45 μ.μ.

Ιερές Παρακλήσεις της Παναγίας της «Γιάτρισσας» θα διανεμηθούν εις όλο το εκκλησίασμα.

Καλείται ο Θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει του μεγάλου πνευματικού αυτού γεγονότος, προσευχόμενος προς την Παναγία Μητέρα μας δια την ιατρεία και θεραπεία των ψυχών και των σωμάτων ημών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ