Δήμος Κισάμου

Kίσαμος: Η θέση του ΚΚΕ για τα διαχρονικά τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας

Η υποστελέχωση με τις κενές οργανικές θέσεις αλλά και τις μετακινήσεις προς άλλες υπηρεσίες και ο ελλιπής εξοπλισμός του βγάζουν μάτι. Ειδικά την θερινή περίοδο τα προβλήματα αυτά οξύνονται λόγω και του τουρισμού. Στον άξονα Καλουδιανά -Λαφονήσι λειτουργούν, με τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, τρία αγροτικά ιατρεία σε απαράδεκτες συνθήκες, (παλαιά κτίρια, ελλιπής και παλιός εξοπλισμός), στον άξονα Κολένι – Σάσαλο ένα αγροτικό ιατρείο. Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί (Λαφονήσι, Φαλάσαρνα, Μπάλος) μένουν ακάλυπτοι από ιατρικό προσωπικό. Η υποβάθμιση της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών είναι ο κανόνας τα τελευταία χρόνια.

Εν έτει 2024 μεταφέρονται τραυματίες σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων. Οι προσπάθειες των διοικούντων (7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Υπουργείο Υγείας), να δίνουν λύσεις στα προβλήματα εκ των ενόντων, με μεταθέσεις και μετακινήσεις προσωπικού από άλλες περιοχές, είναι μόνο κοροϊδία. Οι ευθύνες των κομμάτων εξουσίας ( Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) διαχρονικά, είναι τεράστιες, με το καθεστώς υποχρηματοδότησης και απαξίωσης  της Δημόσιας και Δωρεάν  Υγείας, της σταδιακής ιδιωτικοποίησης της και της μετατροπής της σε εμπόρευμα, για να αποδίδει κέρδος, με τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία επί πληρωμή,  έχουν φέρει τα πράγματα στο απροχώρητο.

Στη τελευταία επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο Κ.Υ. η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική, ενώ στο Κ.Υ. λείπουν βασικές ειδικότητες και προσωπικό, τριγύρω τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια ξεφυτρώνουν  σαν τα μανιτάρια ενώ η δημοτική αρχή παρακολουθεί αδιάφορα.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει ο λαός της Κισάμου, μέσα από τους φορείς του (Αγροτικούς, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Συλλόγους Γονέων κλπ), να πάρει την υπόθεση της υγείας του στα χέρια του. Είναι άλλωστε γνωστή η ευαισθητοποίηση  του πάνω σε αυτό το θέμα.

Στο ζήτημα «τα κέρδη τους ή Ζωές μας» εμείς σαν ΚΚΕ ξεκάθαρα διαλέγουμε τις ζωές μας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ