Δήμος Κισάμου

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΠΟΦΕΚ για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισάμου

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου – Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. , μετά το έκτακτο Δ.Σ. την Δευτέρα 10/6/2024 και με ομόφωνη απόφασή της, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισάμου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της μεταφοράς νεαρού ασθενή στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, λόγω του ότι στο Κέντρο Υγείας  δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός ασθενοφόρου.

Τέτοια περιστατικά καταδεικνύουν για άλλη μία φορά την εξαθλίωση και έντονη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισάμου και του Ε.Σ.Υ. βεβαίως γενικότερα, μια  κατάσταση η οποία δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή από εμάς, ιδίως όταν κινδυνεύουν η σωματική ασφάλεια και οι ζωές εν τέλει όλων των συμπολιτών μας.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Κίσαμος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω των διάσημων παραλιών του Λαφονησίου, του Μπάλου και της Φαλάσαρνας. Η έλλειψη οδηγών των ασθενοφόρων του Κ.Υ. Κισάμου και η αδυναμία άμεσης διακομιδής των τυχόν ασθενών, είτε στο Κ.Υ. είτε στο Νοσοκομείο Χανίων θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των επισκεπτών μας και αποτελεί δυσφήμιση για τον τόπο μας.

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. απαιτεί από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης) , τον Δήμο Κισάμου και την Περιφέρεια Κρήτης να καλυφθεί κάθε ανάγκη που αφορά την δημόσια υγεία των κατοίκων και επισκεπτών της Κισάμου

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της ΕΠΟΦΕΚΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ