Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίσαμος – Γιορτή Καστάνου: Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του τριημέρου

Ο Δήμος Κισάμου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, σε συνεργασία με τις Κοινότητες Βλάτους και Έλους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έλους – Λίμνης «Η Αναγέννηση» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλάτους «οι Νέοι Ορίζοντες», σας προσκαλούν στην πιο μεγάλη γιορτή του Φθινοπώρου!

Στις 28-29-30 Οκτωβρίου, στο τριήμερο εκδηλώσεων «Γιορτής κάστανου» σε Βλάτος, Λίμνη και Έλος Κισάμου, προβάλλουμε το κάστανο, ένα εξαιρετικό προϊόν που χαρακτηρίζει τη Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου .

Η Γιορτή Καστάνου, για άλλη μια χρονιά, φιλοξενείται στα όμορφα γραφικά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου

Μια γιορτή που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, χάρη στον εθελοντισμό και το μεράκι των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής που την στηρίζουν.

Φέτος έχουμε τη χαρά να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις μας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθυρων Πέλλας με χορούς και τραγούδια από την Μακεδονία μας!!

Σας περιμένουμε όλους για ένα τριήμερο μοναδικό… με ένα πλούσιο ενημερωτικό, ψυχαγωγικό αλλά και… γευστικό!.. πρόγραμμα!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

Ενοριακό Κέντρο Βλάτους

6.30 μ.μ.: «Η Ψηφιακή Σελίδα για τους Αγρότες» του Δήμου Κισάμου.

Παρουσίαση- ενημέρωση: Κωνσταντίνος  Χαρτζουλάκης, Γεωπόνος –  Επιστημονικός Συνεργάτης  ZEN AGRO, Πόπη Καπετανάκη, Γεωπόνος – Γεν. Γραμματέας Δήμου Κισάμου.

8 μ.μ.: «Ελαφρολαϊκές  και  λαϊκές περιπλανήσεις με Κισαμίτες καλλιτέχνες». Τραγούδι – Πλήκτρα:  Κυριάκος Χορευτάκης, Τραγούδι –  Μπουζούκι: Νίκος Μαργαριτάκης, Τραγούδι – Κιθάρα: Γιάννης Χορευτάκης.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Πρώην Δημοτικό Σχολείο Λίμνης

6.30 μ.μ.: « Κάστανα… Η Γεύση του Φθινοπώρου!». Παρουσίαση – Γευστικές δοκιμές από τον executive chef Ιωάννη Κουφό μαζί με μια ομάδα Χανιωτών σεφ.

8 μ.μ.: « Μακεδονία και Κρήτη Γλεντάνε Παρέα!» Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθύρων Πέλλας και το μουσικό συγκρότημα του Γιάννη Μενεγάκη.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Πλατεία Έλους – Κεντρική εκδήλωση Γιορτής Καστάνου

11.30 π.μ.: Χαιρετισμοί.

*Ομιλία με θέμα: «Κάστανο! Ένας  διατροφικός θησαυρός» από την Ιωάννα Γρυμπαουλάκη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.

*Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Δρ. Απόστολο Κυριτσάκη.

*Θεατρικό Δρώμενο από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Έλους.

1 μ.μ.:  Ολοήμερο  παραδοσιακό γλέντι με τον Ηλία Χορευτάκη και το συγκρότημά του.

Χορεύουν ο  Όμιλος  Βρακοφόρων Κισάμου, ο Σύλλογος Κρητικών Χορών «Η Κίσαμος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθύρων Πέλλας και ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων.

*Θα λειτουργήσει υπαίθρια έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και θα προσφερθούν ψητά κάστανα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ