Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο Δήμος Κισάμου ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

ΠΡΩΙ: Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα εκπαιδευτήρια του Δήμου μας με ευθύνη των Δ/ντων και των Προϊσταμένων των σχολείων.

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από αντιπροσωπείες μαθητών με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους.

5.30 μ.μ.: Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστελλίου.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

7 π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου «Ειρηναίος Γαλανάκης»και χορωδία από κατοίκους της πόλης, θα τραγουδήσουν το εωθινόν στην πόλη του Καστελλίου (όσοι κάτοικοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο εωθινόν να βρίσκονται ώρα 6:45 π.μ στο Δημαρχείο Κισάμου).

7 – 10 π.μ.: Όρθρος, Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό   Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστελλίου.

10.30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό. Θα ακολουθήσει ομιλία για τη σημασία της επετείου από την κ. Ευαγγελία Καλλίνη, δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου.

11.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης στην Πλατεία Τζανακάκη, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου «Ειρηναίος Γαλανάκης».

12 μ.: Παρέλαση τμημάτων μαθητών, συλλόγων και σωματείων στην

οδό Σκαλίδη, παρουσία των αρχών της πόλης. Την παρέλαση θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου «Ειρηναίος Γαλανάκης».

ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: Ερυθρός Σταυρός Κισάμου, Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, Ακαδημία Π.Γ.Σ. Κισαμικός, Αθλητικός Όμιλος Κισάμου, Θύελλα Καλάθενων, Δημοτικό Σχολείο Δραπανιά, Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου, Δημοτικό Σχολείο Γραμπούσας, Δημοτικό Σχολείο Έλους, Νηπιαγωγείο Έλους, Νηπιαγωγείο Καλουδιανών, 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, ΕΕΕΕΚ Κισάμου, 2ο Γυμνάσιο Κισάμου, 1ο Γυμνάσιο Κισάμου, ΕΠΑΛ Κισάμου, Γενικό Λύκειο Κισάμου.

Βράβευση από τον Δήμαρχο Κισάμου του Επισμηναγού Δημητρίου Βολακάκη και του Σμηναγού Αναστασίου Ανδρονικάκη που κατάγονται από την Κίσαμο.

Θα ακολουθήσουν  Κρητικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα στην πλατεία  Τζανακάκη.

Τελετάρχης ορίζεται ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου κ. Μιχάλης Μπατουδάκης.

Την Φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου «Ειρηναίος Γαλανάκης» θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός κ. Σπύρος Κουτσογιαννάκης.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ