Δήμος Κισάμου

Κίσαμος : Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Έλους και της παράκαμψης Τοπολίων

Για τις καθυστερήσεις ετών στην ολοκλήρωση των έργων λιμνοδεξαμενής Έλους και της παράκαμψης Τοπολίων ρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στα Χανιά την Πέμπτη. Ο κ. Αρναουτάκης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, υποστήριξε όμως πως, όσον αφορά τη λιμνοδεξαμενή του Έλους, πρόβλημα προκαλείται από κατοίκους της περιοχής.

“Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 3.600.000 ευρώ την ολοκλήρωση του έργου. Πρέπει όμως οι κάτοικοι να αφήσουν να γίνουν τα έργα και να μην περιμένουν να γίνουν απαλλοτριώσεις. Δηλαδή, ένας σωλήνας που πρέπει να περάσει για να μεταφέρει το νερό και να ποτίζουν οι ίδιοι με αυτό το νερό, πρέπει να επιτρέψουν να περάσει από τις ιδιοκτησίες τους”.

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ακόμα πως έχει συζητήσει το θέμα με τον δήμαρχο Κισσάμου και προσέθεσε ότι τώρα που βρέθηκαν τα χρήματα, δεν είναι πρέπον να προκαλούνται καθυστερήσεις για τέτοιους λόγους.

Όσο για την παράκαμψη Τοπολίων, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι προέκυψαν προβλήματα λόγω της θεομηνίας το 2019, εξαιτίας της οποίας χρειάστηκε να γίνουν κι άλλες μελέτες και προήλθε η νέα καθυστέρηση. Εξέφρασε όμως την άποψη ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν.