Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίσαμος: Ερώτηση Αλ. Μαρκογιαννάκη για το έργο κατασκευής κτηρίου του Πυροσβεστικού Σώματος

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας - Τροποποιήσεις ν. 4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης" Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ενημέρωση για την πρόοδο του έργου κατασκευής κτηρίου του Πυροσβεστικού Σώματος μέσω ΣΔΙΤ στο Καστέλι ζήτησε με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης επισημαίνει ότι το εν λόγω έργο έχει συμπεριληφθεί από το 2022 στον σχεδιασμό της Πυροσβεστικής, ώστε να αντικαταστήσει χώρο για τον οποίο καταβάλλεται ενοίκιο και κυρίως για να αναβαθμίσει τις τοπικές υποδομές του Σώματος. Ο Βουλευτής Χανίων τονίζει τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση συνολικά η ενίσχυση των υποδομών Πολιτικής Προστασίας σε ένα περιβάλλον διαρκώς εντεινόμενων περιβαλλοντικών προκλήσεων οι οποίες απειλούν ευθέως την ασφάλεια των κατοίκων και των υποδομών σε όλη τη χώρα. Υπό αυτό το πρίσμα, η ταχεία πρόοδος του έργου θα έχει σημαντικά οφέλη για την Κίσαμο, μια περιοχή που βρίσκεται σε ανοδική αναπτυξιακή πορεία.

H Ερώτηση του Βουλευτή:

Κύριε Υπουργέ,

Οι Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, ειδικά για την πρόοδο κατασκευαστικών έργων που αφορούν βασικές υποδομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Την ίδια στιγμή, η ενίσχυση των υποδομών Πολιτικής Προστασίας είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάχθηκε από το Αρχηγείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το 2022 η προοπτική ανέγερσης κτιρίου για το Π.Υ. Κισσάμου στο ευρύτερο πλαίσιο που περιλαμβάνει τις προτάσεις έργων Σ.Δ.Ι.Τ. 2022-2026 του Πυροσβεστικού Σώματος. Με δεδομένη την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Π.Ε. Χανίων αλλά και την εξοικονόμηση πόρων που επί του παρόντος δαπανώνται για τη μίσθωση κτιρίου, κύριε Υπουργέ

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

*Σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πρόοδος του συγκεκριμένου προγράμματος Σ.Δ.Ι.Τ.;

*Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Βουλευτής ΧανίωνΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ