ΑΓΡΟΤΙΚΑ Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Επίσκεψη του προέδρου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων στον δήμαρχο

Συνάντηση του Δημάρχου Κισάμου κ. Γιώργου Μυλωνάκη με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων κ. Ιωάννη Βερυκάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 2-11-2021 στο Δημαρχείο Κισάμου.

Κατά την συνάντηση ο κ. Βερυκάκης ενημέρωσε την δημοτική αρχή για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των επαγγελματιών κτηνοτρόφων, όπως η αιφνιδιαστική περικοπή των επιδοτήσεων που ανακοινώθηκε πρόσφατα με την τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το αυξημένο κόστος παραγωγής που φέρνει ηκατά 40% περίπου αύξηση στην τιμή των ζωοτροφών καθώς και τα θέματα που προκύπτουν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Ο Δήμαρχος Κισάμου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του προέδρου και των συνεργατών του, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους κτηνοτρόφους ενώδεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς, εξαντλώντας κάθε θεσμική του δυνατότητα, ώστενα επανεξεταστούντα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου.