Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Εορτολόγιο – Ημερολόγιο 2021 από της Ιεράς Μητροπόλεως

Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου & Σελίνου ανακοινώνει την έκδοση και κυκλοφορία του Ημερολογίου-Εορτολογίου της δια το νέο έτος, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και ιδιαίτερα: «στις ηρωικές και φωτεινές μορφές των Επαρχιών μας, οι οποίες οραματίστηκαν, εμπνεύστηκαν και πρωτοστάτησαν στον απελευθερωτικό αγώνα της Μεγαλονήσου Κρήτης, κατά τον 19ο αιώνα».

Το Ημερολόγιο περιλαμβάνει εισαγωγικώς απόσπασμα της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξης Αγιοκατατάξεως στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας των Κρητών Ιεραρχών Νεομαρτύρων, χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, επίκαιρο κείμενο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου ως και εισαγωγικό σημείωμα συνταχθέν υπό του κ.Γεωργίου Λουπάση, Φιλόλογου.

Ακολουθεί σύντομο ιστορικό της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, Κρητικό Αγιολόγιο, το Μηνολόγιο του έτους, οι δομές και οι δράσεις της Ι. Μητροπόλεως (Αννουσάκειο Ίδρυμα, Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο, κ.α.).

Επιπροσθέτως εμπεριέχει τον Ι.Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας και τους Χαιρετισμούς, (δίδοντας την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και ως Προσευχητάριο). Χρήσιμες ιστορικές πληροφορίες δια την Εκκλησία της Κρήτης ως επίσης και όλα τα στοιχεία των Ενοριών της Ι. Μητροπόλεως και των Ι. Μονών. Πρωτοπορεί εις το γεγονός ότι εμπεριέχει αδημοσίευτες φωτογραφίες και σύντομα βιογραφικά στοιχεία των εκκλησιαστικών μορφών της περιόδου εκείνης, Κληρικών εκ των Επαρχιών Κισάμου και Σελίνου, οι οποίοι διαδραμάτισαν πρωτεύοντα και ουσιαστικό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα της Μεγαλονήσου Κρήτης.

Το Ημερολόγιο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως, τηλ.2822022128,2822022018, εσωτ. 5.