Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κίσαμος: Ενέργειες του Δήμου για τις πιθανές αδειοδοτήσεις εξόρυξης γύψου στο Στόμιο

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Την Παρασκευή 27/5/2022, κατόπιν αιτήματος του Δήμαρχου κ. Γιώργου Μυλωνάκη, πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση με την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη, παρουσία εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης κου Νεκτάριου Ψαράκη και του επικεφαλή της ελάσσονος κ. Γιώργου Φραγκιουδάκη, η οποία αφορούσε αποκλειστικά το θέμα πιθανών περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων των ΜΠΕ μονάδων εξόρυξης γύψου στην περιοχή Προφήτη Ηλία στο Στόμιο Τ.Κ. Βάθης της Δ.Ε. Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου.

Στη συνάντηση, μετά από κάλεσμα του Δημάρχου, συμμετείχαν και ο πρώην δήμαρχος Δήμου Ιναχωρίου κ. Κώστας Κουκουράκης, η Νομική Σύμβουλος κα Άννα Μπενιουδάκη καθώς και ο μελετητής των περιβαλλοντικών ζητημάτων της χωροταξικής μελέτης στον πρώην δήμο Ιναχωρίου κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης.

Κατόπιν αυτής, λόγω και της μείζονος σημασίας και κρισιμότητας του θέματος, αποφασίσθηκε και διεξήχθη έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη 1/6/2022, προκειμένου αφενός να συζητηθεί εκ νέου το θέμα και να ενημερωθεί εκτενώς το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις και αφετέρου να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες ώστε να προστατευθεί το περιβαλλοντικό και χωροταξικό συμφέρον του Δήμου Κισάμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης, εισηγήθηκε την δημιουργία ομάδας συμβούλων για την υποστήριξη των μεγάλων  περιβαλλοντικών και χωροταξικών ζητημάτων που απασχολούν το δήμο. Τα μέλη τα οποία προτάθηκαν για την συγκρότηση της ομάδας εργασίας είναι ο κ. Κουκουράκης πρώην δήμαρχος Δήμου Ιναχωρίου, η κα Μπενιουδάκη , νομική σύμβουλος και ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, μελετητής των περιβαλλοντικών ζητημάτων της χωροταξικής μελέτης με τίτλο ΣΧΟΑΑΠ  στον πρώην Δήμο  Ιναχωρίου.

Με την υπ’ αριθ. 400 (Α.Π. 5016/10-06-2022) απόφαση δημάρχου ορίσθηκε η ως άνω ομάδα με αποκλειστικό αντικείμενο το σχεδιασμό και την εισήγηση των θεμάτων προς το δημοτικό συμβούλιο, την οικονομική επιτροπή και το δήμαρχο Κισάμου καθώς και να υποστηρίζει τεκμηριωμένα τις σχετικές αποφάσεις για τα μεγάλα περιβαλλοντικά και χωροταξικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.

Η δημοτική αρχή με κάθε τρόπο συνεχίζει τις ενέργειές της προκειμένου την απόρριψη των ΜΠΕ και την μη εγκατάσταση Γυψορυχείου στην ευρύτερη περιοχή Λαφονησίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ