Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Εκπαίδευση των Σαμαρειτών στα Χάμπαθα

Την Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Μονοήμερη Εκπαίδευση για τους Σαμαρείτες του Π. Τ. Κισσάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην απείρου κάλους Εκκλησία της Υπαπαντής στα Χάμπαθα Κισάμου.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της τρέχουσας εκπαιδευτικής Σειράς Σαμαρειτών που αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται σε όλη την Επικρατεία , έπειτα από έγκριση του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγωστοστων και του Τμήματος Εκπαίδευσης με κύριο στόχο την εξοικείωση των Εθελοντών, στις Πρώτες Βοήθειες.
Συμμετείχε το “Νέο Αίμα” των Σαμαρειτών μας, οι Νέοι μας Δόκιμοι καθώς και Σαμαρείτες Διασώστες του Περιφερειακού μας Τμήματος.
Συνολικά εκπαιδεύτηκαν και επανεκπαιδεύτηκαν περίπου 25 Εθελοντές στα γνωστικά αντικείμενα :
• Του Άμεσου απεγκλωβισμού από όχημα.
• Του πρωτοκόλλου της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης Ενήλικα, Βρέφους, Παιδιού.
• Του πρωτοκόλλου της Καρδιοαναπνευστικης Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδώτη.
• Του πρωτοκόλλου της αντιμετώπισης της ολικής Απόφραξης του Αεραγωγού.
• Της αντιμετώπισης Αιμορραγιών και Μυοσκελετικών κακώσεων
• Τις κατευθυντήριες οδηγίες αντιμετώπισης όλων των παραπάνω στην “Covid” εποχή…
• Εναλλακτικές μεθόδους Αερισμού με χρήση Αυτοδιατεινόμενου Ασκού(Abou).
Για τον σκοπό αυτόν δημιουργήθηκαν 5 σταθμοί εργασίας από τους οποίους όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν κυλιόμενα, αναλαμβάνοντας την θέση του Αρωγού αλλά και εκείνη του «Θύματος»…
Στο τέλος της Εκπαίδευσης υπήρξαν μικρά «σενάρια» Ασκήσεων, για την αυτοαξιολόγηση όλων όσων συμμετείχαν!
Θερμές ευχαριστίες στην Τομεάρχη Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών κ. Μαρίνα Σταμάτη, στον Υπεύθυνο του Τμήματος Εκπαίδευσης κ. Ζεκή Μεμέτ Αλί και στον πρόεδρο του Κ. Δ. Σ. Δρ. Αντώνιο Αυγερινό, οι οποίοι βοήθησαν ο κάθε ένας από την πλευρά του ώστε να πραγματοποιηθεί η Εκπαίδευση , στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και Πρόεδρο του Περιφερειακού μας Τμήματος , ο οποίος πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό μας , βοηθώντας και στηρίζοντας δράσεις προς όφελος της Περιοχής μας, και τους Απίστευτους Εθελοντές του Π. Τ. Κισάμου που για ακόμα μια φορά απέδειξαν το υψηλό επίπεδο των γνώσεων τους, προς όφελος του πάσχοντα Συνανθρώπου μας!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ