Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίσαμος: Δράσεις στη Γραμπούσα για το Περιβάλλον και την Υγεία μας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμπούσας με την Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισάμου και την υποστήριξη του Τμήματος Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνουν τις δράσεις για το περιβάλλον και την υγεία μας την Τετάρτη 7 Ιουνίου από τις 5 μ.μ. στον χώρο της Παιδικής Χαράς στην παραλία Παχιά Άμμος στον Τράχηλα Γραμβούσας (300 μ. μετά τον Λιμάνι Κισάμου).
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος (1η Τετάρτη του Ιούνη), θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δράση καθαρισμού της παιδικής χαράς του περιβάλλοντα χώρο και της παραλίας, ενώ λίγο αργότερα θα περπατήσουμε και θα τρέξουμε παρέα στο παραλιακό μέτωπο της Γραμπούσας, προβάλλοντας τα οφέλη του περπατήματος, του τρεξίματος και της κίνησης στην υγεία μας.
Στις 17:00 και για περίπου 1 με 1,5 ώρα θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική δράση καθαρισμού και στις 18:30 θα ξεκινήσουμε το περπάτημα και το τρέξιμο στο Παραλιακό Μέτωπο της Γραμπούσας.
• ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 3,5Χλμ: από παιδική χαρά έως τέλος παραλιακού χωματόδρομου (σημείο που υπήρχε το ναυάγιο) και επιστροφή
• ΤΡΕΞΙΜΟ TRAIL ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 9 Χλμ. 160μ υψομετρικά: από παιδική χαρά μέχρι εκκλησιά Χάμπαθα και επιστροφή, τρέξιμο παρέα χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, χωρίς χρονομέτρηση, σε χαλαρό ρυθμό αργής προπόνησης.
Γινόμαστε το παράδειγμα για εμάς ,τους γύρω μας και τα παιδιά μας και συμμετέχουμε όλοι μαζί σε αυτές, τις ανοιχτές σε όλους, δράσεις για το περιβάλλον και την υγεία μας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.
• Θα δοθούν υλικά για τον καθαρισμό (σακούλες, γάντια, κλπ.).
• Όσοι συμμετάσχουν στην trail διαδρομή των 9 Χλμ. τονίζουμε ότι ΔΕΝ είναι αγώνας αλλά τρέχουμε παρέα και ο καθένας που συμμετέχει, τρέχει με δική τους ευθύνη. Η διαδρομή είναι εύκολη εισαγωγική trail διαδρομή.
• Το περπάτημα των 3,5 Χλμ. θα πραγματοποιηθεί σε σχεδόν απόλυτα επίπεδο δρόμο χωρίς ανηφόρες, κατηφόρες.
• Οι διοργανωτές θα προσφέρουν ένα απλό κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Πληροφορίες – διευκρινήσεις:
odykissamou@gmail.com ή Τηλεφωνικά στο: 6976517472 (Παπαδημητράκης Μενέλαος)ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ