ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

«Κίσαμος Αξιών & Ευθύνης»: Η θέση μας στο ζήτημα της IKOs

Στα απερίγραπτα διοικητικά δρώμενα των ημερών, προστίθεται και το ζήτημα της IKOs στον Κόλπο Κισάμου.

Η θέση μας στο ζήτημα της “μετατροπής της γης σε χρήμα” δεν μας βρήκε σύμφωνους εξ αρχής, καθώς θεωρούμε ότι η περιοχή μας έχει ανάγκη από χώρους που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και της γενικότερης εικόνας της περιοχής που σήμερα στερείται ακόμη και τους στοιχειώδεις χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.

Για τους λόγους αυτούς:

*Σε περίπτωση παραχώρησης γης δίπλα στην επένδυση, προτείνουμε τη δημιουργία αθλητικού – ψυχαγωγικού πάρκου, που θα συνάδει ως χρήση με την ξενοδοχειακή μονάδα και θα προσφέρει έναν χώρο που λείπει από την Κίσαμο και μάλιστα σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή, όπως ο Κόλπος της περιοχής.

*Επίσης, αξιοποιώντας την προσφερθείσα γη σε άλλη περιοχή του Δήμου, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, υγειονομικές δομές, πολιτιστικός – θεατρικός χώρος που λείπουν από την περιοχή του Δήμου Κισάμου.

Είναι αυτονόητο ότι, καθώς επίκεινται κι άλλες επενδύσεις στην περιοχή μας, όλα αυτά που προτείνουμε θα μπορούσαν να γίνουν, αρκεί να αποτινάξουμε από πάνω μας την «λογική» της «μετατροπής γης σε χρήμα».

Εάν η απόφαση της «μετατροπής γης σε χρήμα» στην περίπτωση της IKOs, δεν είναι αναστρέψιμη με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, ζητάμε να γίνει στο ύψος της μέσης τιμής των συμβολαίων αγοράς.

Αυτή είναι μία θέση διαφανής και αναμφισβήτητης δημοκρατικότητας. Αποκλείει τα παζάρια, αμείβει την τοπική κοινωνία σε αναλογικότητα αξίας της δικής της, εκ του νόμου, νεοσχηματιζομενης, περιουσίας.

Σε κάθε περίπτωση, η δική μας Δημοτική Αρχή, θα δημιουργήσει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, γραφείο υποδοχής αλλά και τεκμηρίωσης Υποθέσεων μεγάλων επενδύσεων, είτε του τομέα των Υπηρεσιών είτε του παραγωγικού τομέα της τοπικής μας Οικονομίας.

Θα συμπαρίσταται ελέγχοντας ταυτόχρονα τα πάσης φύσεως αποτυπώματα στην «καθαρή» από στρεβλώσεις περιοχή του Δήμου Κισάμου.

Σε κάθε περίπτωση για μας, σημασία έχει η διαφάνεια των διαδικασιών και η χειραφέτηση των πολιτών από κάθε αμφιλεγόμενη πρακτική.

Για τον συνδυασμό «Κίσαμος Αξιών και Ευθύνης»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ